Северна Корея вероятно ще използва ядрените си оръжия, за да

...
Северна Корея вероятно ще използва ядрените си оръжия, за да
Коментари Харесай

САЩ: Северна Корея вероятно ще използва ядрена принуда срещу Южна Корея

Северна Корея евентуално ще употребява нуклеарните си оръжия, с цел да принуди към политически отстъпки Южна Корея и нейните съдружници. Това се споделя в отчет на американското разузнаване. Докладът е с дата януари 2023 година, само че беше оповестен в четвъртък. Той е част от напъните за бистрота, съгласно Сидни Сейлър, народен чиновник на разузнаването на Северна Корея в Националния съвет по разузнаване.

Службата на шефа на националното разузнаване означи, че Пхенян може също да употребява неядрени, несмъртоносни офанзиви, с цел да реализира задачите си в бъдеще, вярвайки, че нуклеарните му оръжия ще възпрат контраофанзивите.

„ Ние оценяваме, че през 2030 година Ким Чен-ун най-вероятно ще продължи да следва тактика на насила, евентуално включваща неядрени смъртоносни офанзиви, ориентирани към реализиране на задачите на Севера за заплашване на съседите му, добиване на отстъпки и подсилване на военните престижи на режима “.

Припомняме, че в сряда Северна Корея разкритикува визитата на американския държавен секретар Антъни Блинкън в Пекин като „ просене “ за облекчение на напрежението.

Пхенян дефинира като неуспех политиката на Съединени американски щати за оказване на напън върху Китай.

На една от най-значимите срещи сред Съединени американски щати и Китай, откогато американският президент Джо Байдън встъпи в служба, Блинкън и китайският президент Си Дзинпин се споразумяха да стабилизират мощното си съревнование, тъй че то да не прерасне в спор.

Блинкън съобщи след срещата в понеделник, че е призовал Китай да насърчи Северна Корея да спре ракетните проби, защото Пекин има „ изключителна позиция “ да притисне Пхенян да стартира разговор.

Допълва се, че Съединените щати са виновни за ескалацията на напрежението в района с „ антикитайските си комплекси “, като групата QUAD с Япония, Индия и Австралия и пакта AUKUS с Англия и Австралия.

Северна Корея е изстреляла близо 100 балистични ракети от началото на предходната година. 69 са балистичните ракети през 2022 година, което означи нов годишен връх.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР