Северна Корея разкритикува посещението на американския държавен секретар Антъни Блинкън

...
Северна Корея разкритикува посещението на американския държавен секретар Антъни Блинкън
Коментари Харесай

Северна Корея се подигра на позорното просене на Блинкън в Китай

Северна Корея разкритикува визитата на американския държавен секретар Антъни Блинкън в Пекин като " просене " за облекчение на напрежението , оповестява " Ройтерс ".

Пхенян дефинира като неуспех политиката на Съединени американски щати за оказване на напън върху Китай.

На една от най-значимите срещи сред Съединени американски щати и Китай, откогато американският президент Джо Байдън встъпи в служба, се споразумяха да стабилизират мощното си съревнование, тъй че то да не прерасне в спор.

Блинкън съобщи след срещата в понеделник, че е призовал Китай да насърчи Северна Корея да спре ракетните проби , защото Пекин има " изключителна позиция " да притисне Пхенян да стартира разговор.
 Защо Китай и Съединени американски щати не се договориха да възстановят военните контакти?
Защо Китай и Съединени американски щати не се договориха да възстановят военните контакти?

Съединени американски щати и Китай организират договаряния на най-високо равнище, само че съперничеството им остава безотговорно

В коментар, публикуван от севернокорейската новинарска организация KCNA, анализаторът по интернационалните въпроси Джон Йон-хак, отбелязва, че рядкото посещаване е имало за цел да измоли за намаляване на напрежението, защото " опитът за напън и ограничение на Китай може да се трансформира в бумеранг и да нанесе съдбовен удар на стопанската система на Съединени американски щати ".

" Накратко, скорошното посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати не може да се преглежда по различен метод, с изключение на като позорно просене от страна на провокатора, който признава неуспеха на политиката за оказване на напън върху Китай ", се показва в коментара.

Допълва се, че Съединените щати са виновни за с " антикитайските си комплекси ", като групата QUAD с Япония, Индия и Австралия и

" Върхът на двойната игра и наглостта, присъщи на Съединени американски щати, е първо да предизвикат, а по-късно да приказват за така наречен " виновен надзор върху разномислието " , декларира анализаторът.
 Блинкън и Дзинпин взаимно се увериха в почитание на държавно равнище
Блинкън и Дзинпин взаимно се увериха в почитание на държавно равнище

Срещата им беше оповестена единствено час преди да започне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР