Северна Корея отрече нейни оръжия да са били използвани от

...
Северна Корея отрече нейни оръжия да са били използвани от
Коментари Харесай

Северна Корея отрича нейни оръжия да са използвани от Хамас срещу Израел

Северна Корея отхвърли нейни оръжия да са били употребявани от " Хамас "  , като сподели, че изказванието, направено в някои медийни известия, е опит на Вашингтон да трансферира виновността за спора от себе си към трета страна , оповестява " Ройтерс ".

Според някои военни специалисти фотоси от спора демонстрират, че бойци на Хамас употребяват севернокорейски оръжия, в това число гранати F-7.

Има известия, че " Хамас " е употребявал оръжията от няколко години, сподели Брус Бектол, професор в тексаският държавен университет Анджело. " Това може да са нови доставки или от предходни такива от 2009 година ", сподели той и добави, че евентуално оръжията евентуално са поели заобиколен път до " Хамас " от Северна Корея през Иран или Сирия.

Официалната новинарска организация на Северна Корея KCNA назова изказванията, че нейни оръжия са били употребявани в офанзивите, " неоснователен и подправен слух " .
 КНДР се възмути, че Съединени американски щати я дефинира за непрекъсната опасност
КНДР се възмути, че Съединени американски щати я дефинира за непрекъсната опасност

Южна Корея разкритикува прибавянето на развиването на нуклеарните сили в конституцията на Северна Корея

Нейното известие гласи още, че " това не е нищо друго с изключение на опит да се трансферира виновността за рецесията в Близкия изток, породена от неверната хегемонистична политика (на Съединените щати), върху трета страна и по този метод да се избегне интернационалната рецензия, фокусирана върху империята на злото ".

Според европейски откриватели F-7 амунициите елементарно се разграничава от други сходни по алената лента към бойната глава. Такива червени ленти се виждат на фотоси, споделени от израелските отбранителни сили и други сметки в обществените мрежи. F-7, както и дребен брой севернокорейски противотанкови управляеми ракети Bulsae-2, са били употребявани от Хамас и в конфликти през 2021 година

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби разгласи през вчерашния ден, че не може да удостовери отчетите за източника на ракетите, употребявани от " Хамас " . Стратегията за сигурност на Съединените щати другаде по света, в това число Корейския полуостров, няма да бъде наранена от рецесията сред Израел и Хамас, добави той.

Държавните медии на Северна Корея по-рано тази седмица упрекнаха Израел за причиняването на кръвопролития в Газа. Последният израелско-палестински спор стартира през уикенда с офанзива на " Хамас ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР