Северна Корея обвини САЩ, че са измамно настроени към враждебни

...
Северна Корея обвини САЩ, че са измамно настроени към враждебни
Коментари Харесай

КНДР обвини САЩ в ООН за настроения към враждебни действия

Северна Корея упрекна Съединени американски щати, че са " лъжливо настроени към враждебни дейности ", макар неотдавнашното съглашение сред двете страни за обновяване на нуклеарните договаряния. Делегацията на Пхенян в Организация на обединените нации съобщи в сряда, че Съединени американски щати са " захласнати от наказания ", оповестява БиБиСи.

КНДР упрекна Вашингтон и в опит да " подкопае мирната атмосфера " на Корейския полуостров. Изявлението е единствено дни откакто водачите на двете страни организираха историческа среща.

Американският президент Доналд Тръмп се срещна в неделя с Ким Чен-ун в мощно укрепената демилитаризирана зона, която разделя двете Кореи.

Тръмп стана първият настоящ американски президент, който стъпи в КНДР и след диалози, които продължиха съвсем час, двамата се съгласиха да основат екипи за обновяване на договарянията.

Но последната севернокорейска декларация отбелязва смяна в тона и връщане към гневените реплики, които напоследък помрачиха връзките сред страните.

Делегацията на Северна Корея съобщи, че дава отговор на изказванието на Съединени американски щати, че са нарушили ограничаването за импорт на пречистен нефт, наложено през 2017 година Тя също по този начин съобщи, че дава отговор на взаимно писмо, изпратено от Съединени американски щати, Франция, Германия и Обединеното кралство до всички държави-членки на Организация на обединените нации, които приканват за спомагателни наказания против Северна Корея.

" Това, което не може да бъде подценено, е фактът, че тази взаимна игра с писма бе осъществена... в същия ден, когато президентът Тръмп предложи среща на върха ", се споделя в изказването.

" Това приказва за действителността, че Съединените щати са от ден на ден и повече настроени за враждебни дейности против КНДР.

" Всички държави-членки на Организация на обединените нации ще би трябвало да бъдат бдителни против умишлените опити на Съединени американски щати да подкопаят мирната атмосфера, основана на Корейския полуостров ", се споделя в известието.

Пхенян добавя, че е " много смешно " Съединени американски щати да преглеждат глобите като " панацея за всички проблеми ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР