Северна Корея обвини Съединените щати, че произвеждат биологични оръжия в

...
Северна Корея обвини Съединените щати, че произвеждат биологични оръжия в
Коментари Харесай

Северна Корея обвини САЩ, че води биологична война в Украйна

Северна Корея упрекна Съединените щати, че създават биологични оръжия в Украйна , като повтори съветското изказване, отхвърлено от Организация на обединените нации през март.

През февруари съдружникът на Москва Пхенян съобщи, че политиката на Съединени американски щати е " главната причина за рецесията в Украйна " , а този месец публично призна двата самопровъзгласили се проруски сепаратистки района в Източна Украйна, което накара Киев да скъса дипломатическите си връзки със Северна Корея.

Вашингтон " сътвори доста биологични лаборатории в десетки страни и райони, в това число в Украйна, в нарушаване на интернационалните контракти ", съобщи през днешния ден формалната Корейска централна осведомителна организация (KCNA), като се базира на това, което съгласно нея е било " открито " от Русия.

През март Москва упрекна Вашингтон, че финансира проучвания за създаване на биологични оръжия в Украйна, която бе нападната от Русия преди пет месеца.

Вашингтон и Киев отхвърлиха съществуването на лаборатории, предопределени за произвеждане на биологични оръжия в Украйна, като Съединените щати обявиха, че обвиняванията са знак, че Москва може сама да употребява такава тактичност.

Идзуми Накамицу, заместник-генерален секретар на Организация на обединените нации по въпросите на разоръжаването, също съобщи през март, че на Организация на обединените нации " не е известно да има стратегия за биологични оръжия в Украйна ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР