Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег към

...
Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег към
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег на изток

Северна Корея изстреля две балистични ракети с дребен обхват към източните си води в петък, оповестява южнокорейската войска, представена от Асошиейтед прес. Това е последната проява на оръжия, дни откакто военни самолети на Съединени американски щати и Южна Корея организираха взаимни учения, които Пхенян преглежда като подготовка за навлизане.

Военните на Южна Корея са засекли изстрелването на ракети от столицата на Северна Корея към 16:32 ч. локално време, гласи изказване на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея. В него се споделя, че южнокорейската войска е засилила позициите си за наблюдаване и поддържа подготвеност в тясна съгласуваност със Съединените щати.

Във вторник Съединени американски щати изпратиха бомбардировачи, способни да носят нуклеарно оръжие и усъвършенствани стелт самолети покрай Корейския полуостров за взаимно обучение с южнокорейски военни самолети. Министерството на защитата на Южна Корея съобщи, че ученията са по силата на двустранно съглашение за усилване на уговорката на Съединени американски щати да пазят своя азиатски съдружник с всички налични военни качества, в това число нуклеарни.

Северна Корея нормално назовава такива военни учения на Съединени американски щати и Южна Корея подготовка за навлизане, макар че съдружниците твърдо декларират, че нямат желание да нападат Севера.

Съвместните южнокорейско-американски маневри започнаха, откакто Северна Корея неотдавна заяви, че е провела основни проби, нужни за създаването на първия й боен шпионски спътник и ново стратегическо оръжие. Вероятно става дума за мобилна установка с междуконтинентална балистична ракета.

Северна Корея изстреля бараж от ракети тази година, в това число балистични, способни да носят нуклеарно оръжие и да достигнат континенталната част на Съединени американски щати както и нейните съдружници Южна Корея и Япония. Северна Корея съобщи, че е била принудена да извърши сходни проби в отговор на предходни военни учения сред Съединените щати и Южна Корея.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР