Сестрата на пиара на бившия премиер Борисов Севделина Арнаудова -

...
Сестрата на пиара на бившия премиер Борисов Севделина Арнаудова -
Коментари Харесай

Рашков намекна за теч на информация от сестрата на Арнаудова, която работи в МВР

Сестрата на пиара на някогашния министър председател Борисов Севделина Арнаудова - Елена, работи в Главна дирекция " Национална полиция ". Това сподели вътрешният министър Бойко Рашков пред бТВ, намеквайки от кое място може да е изтекла информация и документи по делото против водача на ГЕРБ Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и Арнаудова.

Тримата бяха арестувани за 24 часа в четвъртък предходната седмица вечерта от Министерство на вътрешните работи, а по-късно прокуратурата ги освободи. Тази седмица в някои медии изтекоха документи от разпита на премиера Кирил Петков по делото.

Сестрата на Арнаудова продължава да работи и все още в работа " Информация и разбор " на основната дирекция в Министерство на вътрешните работи.

" Изтекла е информация. Сестрата на Арнаудова работи в ГДНП. Това малко ли е? ", беше отговорът му на въпроса от кое място счита, че в ГЕРБ са имали вътрешна информация за свидетелски показания преди ареста.

„ Сестра ми работи в Дирекцията на полицията от 22 години. Има над 15 награди от разнообразни министри за работата си там. Последната ѝ е дадена от Министерство на вътрешните работи, когато се управлява от Бойко Рашков “, сподели Севделина Арнаудова пред бТВ. Тя посочи, че никаква информация от сестра ѝ не е изтичала.

„ Как не го е позор да твърди такива нелепости...Твърденията на Бойко Рашков са безспорна неистина “, съобщи Арнаудова. Тя разгласи, че фамилията ѝ е подложено на „ систематичен психически напън “. Тя добави, че „ чака всичко “ от Рашков.

Сестра ми изрично не е имала никаква информация за полицейската акция против нас, сподели Севделина Арнаудова.

Делото против Асен Василев за цената на горивата

Вътрешният министър сподели досъдебното произвеждане, формирано от Специализираната прокуратура, против финансовият министър Асен Василев. Рашков назова делото „ политически акт “.

Специализираната прокуратура твърди, че няма формирано дело против Асен Василев. Тезата на държавното обвиняване е, че досъдебно произвеждане не се образува против съответно лице. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев преди съвещанието на Висшия правосъден съвет.

Той изрази подозрение, че изобщо има такова следствие, а в случай че Бойко Рашков има документи по това досъдебно произвеждане, то явно ги е придобил по някакъв противозаконен метод, сподели Гешев.

„ Свикнахме към този момент с това от там (прокуратурата – бел. ред)да се получават погрешни данни, да не кажа да се лъже “, съобщи Бойко Рашков.

Сигналът, по който се проверява Асен Василев, е от търговецът на горива и притежател на „ Инса ойл “ Георги Самуилов до прокуратурата.

" В документите се съдържа сигнал на Георги Самуилов до основния прокурор, където той в детайли споделя за среща, която е имал Асен Василев с бизнеса, в това число е провел диалог със Самуилов. Той разказва няколко обстоятелството, които са се случили на 13 и 14 март тази година. Става въпрос за спекулата с горивата. Твърди, че Василев надали не е направил някакво закононарушение във връзка с самия него ", изясни Бойко Рашков.

Той уточни, че е обособен въпроса дали има данни за закононарушение тук.

„ Толкова доста са бързали (да образуват делото – бел.ред.), че са написали, че легален мотив е известие от органите на Министерство на вътрешните работи до Специализираната прокуратура, което е откровена неистина. Материали от Министерство на вътрешните работи до Спецпрокуратурата няма . Има сигнал от Георги Самуилов, който има директен достъп до основния прокурор. След като той неотложно се е задействал, материалите са изпратени ", уточни вътрешният министър.

Той предвижда, че от това следствие няма да излезе нищо.

„ Това е корист с право от прокуратурата, защото вътре няма задоволително данни за каквото и да било закононарушение “ , счита Рашков.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР