Сесил Каратанчева постигна първата българска победа на Ролан Гарос. Бившата

...
Сесил Каратанчева постигна първата българска победа на Ролан Гарос. Бившата
Коментари Харесай

Първата българска победа на Ролан Гарос е факт: Каратанчева с дебютен успех от 4 години насам!

Сесил Каратанчева реализира първата българска победа на Ролан Гарос. Бившата ни първа ракета се завърна изненадващо в Тура през предишния месец след 4-годишно неявяване, като не завоюва нито сет в предходните си две турнирни изяви, само че Париж неслучайно е обичаната тенис дестинация на Сесил, чиито най-големи триумфи са реализирани точно във френската столица. Каратанчева печели купата при девойките през 2004-та година, а след това шокира спортната общност, достигайки до четвъртфиналите на същинския Ролан Гарос, макар че е едвам единствено на 15 години.

Всичко това ни демонстрира, че всичко се случва с причина и несъмнено нямаше по-подходящо тенис място за нашата сънародничка да запише своята дебютна победа, откогато възобнови спортна активност. Бившата номер 35 не направи изключително безапелационен старт, само че последователно се разигра и в последна сметка преодоля съпротивата на мексиканката Фернанда Контрерас Гомес, която през предходната година доближи до втория кръг на главната скица - 3:6 6:1 6:3. Така родната ни представителка се класира за втория квалификационен кръг, където ще премери сили с лидерката в пресявките, а именна Камила Осорио Серана, която единствено преди седмица надделя Каролин Гарсия и доближи до осминафиналите на WTA 1000 конкуренцията в Рим.

Българката откри срещата с безапелационен сервис гейм в своя изгода, само че оттова насетне беше изцяло изоставена от своя начален удар, като двойните неточности изобилстваха от нейната ракета. Мексиканката също имаше съществени проблеми в личните си подавания и станахме очевидци на серия от четири следващи пробива, след която резултатът беше 3:3. За страдание, то Гомес откри метод да стабилизира изявите си от сервис линията, до момента в който Каратанчева продължаваше да бъде все толкоз неуверена и закономерно не завоюва повече гейм в откриващия сет.

Постепенно Сесил стартира все по-често да вкарва първия си начален удар в корта и можехме към този момент ясно да забележим, че има съществено преимущество по отношение на съперничката си в разиграванията от дъното на корта. Някогашната четвъртфиналистка натискаше съществено едноръкия бекхенд на международната номер 198, която отговаряше само с къси слайсове, а те ставаха лесна плячка за нападателния бекхенд на нашата сънародничка.

Игровото предимство на Каратанчева ставаше все по-явно и тя отвори голяма преднина от 5:0 гейма, като умерено можеше даже да затвори частта с " геврек ", само че Контрерас Гомес въпреки всичко съумя да се разпише в резултата, единствено че нямаше сили да направи освен това и победителката щеше да бъде избрана в трети съдбоносен сет.

Там родната ни представителка продължи да господства тотално на корта и правеше уинър след уинър, с цел да вземе задатък от 4:0. Тогава мексиканката взе здравно спиране, след което нещата напълно се обърнаха и тя заигра още веднъж на равнището на края от първия сет, намалявайки пасива си до 3:4. Софиянката пък незабавно отговори на предизвикването и осъществя нов брейк, с който си завоюва правото да сервира за последна победа. В идващите минути се разигра същинска драма, тъй като Контрерас Гомес имаше цели пет благоприятни условия да реализира пробив, само че нашето момиче устоя на натиска и откри победоносно българското присъединяване на Ролан Гарос.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР