Сервирайте това разкошно ястие - артишок с чесън, магданоз и

...
Сервирайте това разкошно ястие - артишок с чесън, магданоз и
Коментари Харесай

Артишок с чесън, магданоз и хамон серано

Сервирайте това луксозно ядене - артишок с чесън, магданоз и хамон серано с малко поръсена малдонска сол

Необходими Продукти

● артишок - 4 бр. свеж с дръжките
● сок от лимон - от 1/2 лимон
● магданоз - 1/2 връзка
● чесън - 2 скилидки
● зехтин - 50 мл
● бяло вино - 100 мл
● сол - на усет
● хамон серано - 4 слайса
● сушени зеленчуци - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Почистете артишока, като премахнете външните листа и остане единствено нежната вътрешност.

В множеството предписания написа да се в профил и вътрешната мъхеста част, само че в случай че артишокът е свеж, такава няма и не е нужно да се пипа. Мъхчетата се появяват, когато зеленчука е прокиснал прекалено много време на щанда в магазинната мрежа или пък е допустимо да е подобен вид.

За нашата рецепта би трябвало да създадем дупка или хлътналост в средата на артишоците, така че или изгребваме с лъжичка вътрешността, в случай че има власинки, или просто с прилепяне си вършим отвор.

Важно е да работим с ръкавици, тъй като в прелестен случай ще се оцветят пръстите ни.

Също по този начин авансово си пригответе купа със вода и сок от лимон. Веднага след разчистване на всеки артишок, го потапяйте във лимоновата вода, с цел да не потъмнява.

Обелете дръжките, тъй че да остане единствено сърцевината им, която е чудесна и също е годна за консумация. В случая ще я употребяваме за плънката. Ако купите артишок без дръжки, тогава вземете 5 броя и петият единствено обелете и накълцайте, с цел да послужи за плънка.

Наситнете чесъна, магданоза и хамона. Смесете ги със накълцаните дръжки от артишока, половината от зехтина, сол и лъжица лимонен сок. Напълнете кухините на задачите артишоци със сместа.

Поставете ги в кошничката на апарат за готвене на пара с отворите надолу. Може просто да употребявате железен съд с дупчици, а в различен по-голям съд да сложите към 300 мл вода, виното и сушените зеленчуци. Те ще ароматизират зеленчука, до момента в който се готви на пара или водна баня.

Гответе в продължение на 30 минути. Артишокът би трябвало да омекне добре, само че не и да се разпада.

Сервирайте това луксозно ядене - артишок с чесън, магданоз и хамон серано, поръсено с останалия зехтин, сол на люспи - Малдон, и още пресен магданоз.

Добър Апетит!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР