Победата на Франция с 96-0 над Намибия бе помрачена от контузия на лицето на капитана Дюпон

...
Сериозно изглеждаща контузия на лицето на капитана Антоан Дюпон свали
Коментари Харесай

Сериозно изглеждаща контузия на лицето на капитана Антоан Дюпон свали блясъка на най-високия резултат на Франция, мач с 96-0 срещу нещастната Намибия на Световното първенство по ръгби в четвъртък. Имаше 14 опита, включително дузпа, а Томас Рамос реализира 12 от 13.

Седмият най-висок резултат на Световната купа по ръгби беше помрачен от контузията му в края на мача, след като той влезе в челен сблъсък с капитана на Намибия Йохан Дейсел в 45-ата минута. Дейсел получи жълт картон за опасния изправен удар, докато Дюпон напусна в беда. Той напусна Stade Velodrome незабавно за прегледи в болницата.

„Има съмнения за пукнатина или фрактура на челюстта му. Отиде за тестове“, каза треньорът Фабиен Галтие. „Ще изчакаме резултатите от (теста), преди да продължим напред.“

Дюпон вероятно ще пропусне последния мач на Франция срещу Италия след две седмици. Четвъртфиналите са след три седмици. Галтие ще бъде второстепенен за това, че остави най-добрия си играч на терена, докато отборът водеше с 54-0.

„Как очаквате да отговоря на това? Не мога да извадя 15 играчи на полувремето. Планирахме да направим промени в останалата част от отбора в 55-ата минута", каза Галтие. „Винаги сме много загрижени, когато играч напусне контузен."

Дюпон смятан за незаменим

Франция загуби звездата Ромен Нтамак заради сериозна контузия на коляното преди турнира, а Матю Жалибер е първокласен заместник. Но Дюпон се смята за най-добрия играч в света, вдъхновението на Франция и незаменим.

Жълтият картон на Дейзел беше подобрен на червен от преглед на бункера. По стечение на обстоятелствата единственият друг червен картон на Намибия от Световната купа по ръгби беше на Жак Ньовенхуис през 2007 г. също срещу Франция, която постигна предишния си рекорден резултат от тестовете, 87-10. този път включваше крилото Дамян Пено с хеттрик и крилото Луис Биел-Биарей, центъра Джонатан Данти и фланга Чарлз Оливон, които грабнаха по два.

„Опитите са анекдотични. Ще запомним днешната победа", каза Пено. „Сега открихме малко сплотеност на терена, това е добър знак за бъдещето."

Другите опитни голмайстори в мача на Марсилия бяха Тибо Фламан, заместник scrumhalf Baptiste Couilloud, заместващ краен защитник Melyvn Jaminet и последен опит за дузпа.

Серията на Penaud за отбелязване на голове се удължи до шест мача и му даде национален рекорд от 13 за една календарна година, надминавайки рекорда на Phillipe Saint-André от 1995 г. и го изпревари с един пред Сен-Андре за Триколорите с общо 33 опита. Франция удължи серията от турнирни загуби на Намибия до рекордните 25 игри.

Намибия в серия от 25 загуби

„Беше труден ден в офиса. Малко унизително", каза треньорът на Намибия Алистър Кутзи. „Нашата цел е все още жива, да спечелим мач на Световното първенство."

Намибия имаше опит за прихващане пет минути след второто полувреме, изтрит, след като TMO показа на Deysel сблъсък с Dupont.

Les Tricolores откриха турнира, като победиха Нова Зеландия с 27-13 и последваха с невдъхновяваща победа с 27-12 срещу Уругвай. Тази игра предизвика критики и така Galthié избра страна с пълна сила, която имаше бонус от четири опита точка в рамките на 20 минути.

„Бяхме надминати и надминати от качествен френски отбор," каза проститутката от Намибия Луис ван дер Уестхуйзен. „Имаме много местни момчета, които играят (клубно) ръгби само в Намибия, така че за да играят на световна сцена като тази пред публика като тази е огромно."

Двуседмичната почивка на Франция ще включва време със семейства. Италия на 6 октомври ще предложи на Пено шанс да изпревари крилото Венсан Клерк на 34 опита и се доближава до рекордьора на Франция Серж Бланко с 38.

Намибия загуби с 52-8 от Италия и беше победен от All Blacks със 71-3. Той завършва срещу Уругвай в Лион следващата сряда, когато се надява да прекрати рекордната серия от 25 загуби на турнира от 1999 г. насам.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР