Сериозни проблеми след закриването на спецправосъдието прогнозираха представители на специализираното

...
Сериозни проблеми след закриването на спецправосъдието прогнозираха представители на специализираното
Коментари Харесай

Главният прокурор предупреди за амнистия за обвиняеми след закриването на специализираното правосъдие

Сериозни проблеми след закриването на спецправосъдието предвидиха представители на профилираното обвиняване. Главният прокурор Иван Гешев предизвести, че измежду главните последствия ще е прошка за обвинени по множеството от 800-те досъдебни производства, по които се работи сега.

По-малко от седмица преди закриването на спецправосъдието, основният прокурор съобщи, че това се случва, тъй като то прави своята работа и никой не е очаквал да бъде толкоз ефикасно.

" Тези структури бяха закрити, тъй като тормозиха, показвам се нагледно, хора с доста огромен финансов запас, а от там тормозиха, може би, вероятно и доста лица от публичния живот, няма да кажа политици ", съобщи Иван Гешев - основен прокурор.

От прокуратурата предвидиха, че ще има нарастване на броя на закононарушенията, както и завръщане на проведената престъпност в дребните градове.

" По мои наблюдения следствията към този момент стартират да се забавят, защото сътрудниците вместо да правят следствия, се пробват да спасят делата. В момента мутрите честват закриването на този орган, тъй като той имаше предпазен резултат ", съобщи Ивайло Ангелов, началник на Апелативната профилирана прокуратура.

Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова заяви, че би трябвало да бъдат изпратени над 10 000 тома материали към прокуратурите в страната, които ще поемат делата на спецобвинението.

" Tова, което получат, ще е свъхнатовареност и за тях, те ще би трябвало да отделят време, първо с цел да се срещнат с обстоятелствата по делото, което в случай че е допълнително от 100 тома, то изисква сигурно повече от един месец ", съобщи Валентина Маджарова - началник на Специализираната прокуратура.

От обвиняването предвидиха още закъснение на каузи поради това, че магистратите, при които ще отидат следствията, с месеци ще се срещат с всички материали, както и поради процедурни хватки от страна на юристи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР