Сериозни приходи се чакат в бюджета на Община Пловдив от

...
Сериозни приходи се чакат в бюджета на Община Пловдив от
Коментари Харесай

Община Пловдив чака 1,3 млн. лева в бюджета от сделки с имот...

Сериозни доходи се чакат в бюджета на Община Пловдив от разпоредителните покупко-продажби с парцели. За разлика от предходната година, която администрацията завърши с минимални приходи от продажби, в този момент се чакат приходи в размер на над 1,3 млн. лв.. За продажба се оферират жилища, идеални елементи от парцели със смесена благосъстоятелност, терени, които ще бъдат оповестени на вложители на търг.

Общинският съвет утвърди на последната сесия продажба на жилища най-вече на техни наематели, настанени преди повече от 10 години като извънредно нуждаещи се. Те имат право да си закупят квартирите, в случай че отговорят на изискванията на закона и локалната разпоредба за систематизиране на жилищния фонд. Всички тези наематели са подали заявки и са утвърдени от комисията в Община Пловдив. Над 600 000 лв. ще бъдат импортирани от бъдещите притежатели в градската хазна.

Цените се дефинират от самостоятелен лицензиран оценител и не са доста ниски. Най-евтините жилища са в „ Столипиново”, което е обяснимо. За 46 кв. метра жилище на ул. „ Батак” - в сърцето на махалата, наемателите ще платят 23 180 лв., само че за същото на един от най-хубавите булеварди „ Свобода” пазарната оценка е 50 500. Тристаен на централната на ул. „ Цар Георги Тертер” с повърхност 76 квадрата е оценен за 84 500 лева, на ул. „ Орфей” в „ Западен” - за 60 000.

Част от разпоредителните покупко-продажби за над 700 000 лв. занапред ще се преглеждат в локалния парламент на 3 август, когато е последната сесия преди ваканцията. Общината желае да продаде своите 6/50 идеални елементи от парцела на Рогошко шосе за 38 790 лв.. Съсобственик е „ ПИМК инвест” АД. Една втора част от дворно място и триетажна постройка на ул. „ Месемврия” 34 в регион „ Източен” се предлага също на съсобственика за 73 400 лв. при данъчна оценка 8543 лв..

За пет общински парцела ще се търсят вложители посредством търг с скрито наддаване. Урегулиран имот за жилищно строителство с повърхност 227 кв. м на бул. „ Александър Стамболийски” се афишира с начална цена 124 550 лв.. За продажба са готови имоти на ул. " Марат " 6 в кв. " Младежки рид " и на ул. " Горни Броди " 27 в " Южен ". Наддаването за място на ул. " Волга " 33е с повърхност 189 кв. метра и застрояване до 10 метра ще започва от 162 600 лв. при данъчна оценка 11 056 лв..

Всички продажби са включени в Годишната стратегия за предписание с парцели, утвърдена при започване на годината с решение на Общинския съвет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР