Серина Уилямс е считана от мнозина за най-великата тенисистка за

...
Серина Уилямс е считана от мнозина за най-великата тенисистка за
Коментари Харесай

Как завръщането на Винъс надскочи това на Серина


Серина Уилямс е считана от мнозина за най-великата тенисистка за всички време. С 23 трофеи от Големия шлем зад тила си, тя е единствено на една от върха за всички времена и на няколко пъти бе мъчително покрай изравняването му.

Дори да е на доста по-голяма възраст от останалите топ състезателки, тя продължава да демонстрира, че е способна да се бори за най-големите оценки – последно с полуфинал на Australian Open през 2022, когато бе на 39.

Завръщането ѝ за Уимбълдън обаче не бе съпроводено от огромни упования и се оказа, че това е целесъобразно. След година неявяване и без нито един мач на сингъл в сегашния сезон, щеше да е знамение да направи дълга серия.

Отпадането ѝ още в първи кръг против до неотдавна незнайната за мнозина Хармони Тан обаче бе отчаяние. При Уилямс всичко постоянно е било обвързвано с желанието за победа и упоритостите не я напущат без значение от изискванията, при които се състезава.

Докато мачът с французойката бе по-скоро печален миг за почитателите ѝ и за самата нея, завръщането на сестра ѝ в шампионата по смесени двойки се трансформира в един от най-празнуваните и приятни моменти от шампионата.

Винъс също е безспорна легенда, въпреки и неизбежно да се намира в сянката на Серина. При нея от дълго време обаче преди всичко е любовта към тениса, до момента в който са единствено бонус. Да, на 42 години може би това не е отдадено напълно на неин избор, а и на благоприятни условия, само че ветеранката го приема с отворени прегръдки и попива всеки миг.

Двамата с Джейми Мъри започнаха шампионата с трагична победа, а съумяха да основат представление и във втората си среща, въпреки да я напуснаха след шампионски тайбрек.

Дори и да бе на корта, с цел да се любува на спорта, Винъс още веднъж подсети за превъзходните си умения и желанието за победа. Отпразнуването на бекхенд уинъра ѝ по правата при 12-12 в шампионския тайбрек във втори кръг се трансформира в един от най-споделяните фрагменти за деня в света на тениса.

Шоуто продължаваше освен по време на срещите, само че и в конференциите – на въпрос след първия кръг дали взе участие единствено за наслаждение, или има и упоритости за трофея, тя отговори по допустимо най-хубавия метод на журналиста:

„Ти ще напишеш ли добра публикация или единствено допустима?“ – когато той ѝ отговори, че ще следва стандартите, които към този момент си е задал, тя откликна: „Ние също.“

Направи го без да се наскърбява, а по присъщия си метод – със жанр и усмивка.

Независимо от резултатите, колкото по-често виждаме тези митове в деяние, толкоз по-щастливи би трябвало да бъдем, защото в даден непосредствен миг това към този момент няма да е допустимо.

Участието на Винъс Уилямс на Уимбълдън беше празник за тениса. На канала си в Youtube тя разкри, че тренира интензивно и има намерение да се включи в още няколко шампионата в идните седмици.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР