Серхио Перес спечели вчера Гран При на Сингапур и часове

...
Серхио Перес спечели вчера Гран При на Сингапур и часове
Коментари Харесай

Перес обясни защо е бил наказан

Серхио Перес завоюва през вчерашния ден Гран При на Сингапур и часове след финала резервира успеха, макар че беше осъден с 5 секунди поради нарушаване на разпоредбите за придвижване зад колата на сигурността. Става въпрос за правилото, че водачът на колоната би трябвало да се движи в границите на 10 дължини на автомобила зад колата на сигурността, т.е да не изостава прекалено много. Перес не го направи и беше осъден.

След като стана ясно, че Серхио ще получи единствено едно наказване, а не две, както се очакваше, той изясни държанието си зад колата на сигурността.

„ Получи се неразбирателство – беше безапелационен мексиканският водач на Ред Бул. – На секторите от пистата, където можех да съм покрай колата на сигурността, тя вървеше доста постепенно. А там, където нямах тази опция, колата на сигурността поддържаше доста висока скорост. Така и не съумях да схвана този темп. Но изискванията на пистата бяха доста сложни, изключително във финалния бранш на пистата беше просто невероятно да съм покрай колата на сигурността. ”
 Серхио Перес бе осъден, само че резервира успеха си от Гран При на Сингапур Серхио Перес бе осъден, само че резервира успеха си от Гран При на Сингапур
Перес завоюва успеха след яростно гонене от страна на Шарл Леклер, като едвам в последните обиколки натискът на водача на Ферари отслабна. Но триумфът на Серхио пристигна тъкмо в точния момент, защото през втората половина на сезона развиването на автомобила на Ред Бул не е по неговия усет по отношение на стила му на пилотиране и международният първенец Макс Верстапен се оправя доста по-успешно.
 Перес: Едно от най-хубавите ми надпревари Перес: Едно от най-хубавите ми надпревари
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР