СЕО-то на Stability AI едновременно смята, че ИИ е най-големият

...
СЕО-то на Stability AI едновременно смята, че ИИ е най-големият
Коментари Харесай

ИИ ще бъде „най-големият балон на всички времена“, прогнозира изпълнителният директор на Stability AI

СЕО-то на Stability AI по едно и също време счита, че ИИ е " най-големият балон на всички времена " и, че той е по-голям от 5G

Емил Василев преди 11 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 11:28 | 15.07.2023

Платформата ZeroGPT за разкриване на генериран от ИИ текст реши, че Библията и Конституцията на Съединени американски щати са написани от невронна мрежа

АвтомобилиДаниел Маринов - 15:53 | 16.07.2023

Кое е по-евтино? Да зареждаш кола с ДВГ или електричка – ето разликата

ХардуерДаниел Десподов - 7:56 | 17.07.2023

Telly започна раздаването на безплатните 4К тв приемници с втори екран за проявление на реклами

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Според основният изпълнителен шеф на компанията за изкуствен интелект с отворен код Stability AI, изкуственият разсъдък ще бъде най-големият балон на всички времена.

По време на диалог с анализатори на UBS предходната седмица основният изпълнителен шеф на Stability AI Емад Мостаке съобщи:

„ Мисля, че ИИ ще бъде най-големият балон на всички времена. “

Той добави, че технологията към момента е в доста ранен стадий от развиването си, и че към момента тя не е подготвена за всеобщо внедряване в промишлености като банковата, да вземем за пример.

Stability AI е компанията, която стои зад Stable Diffusion, един от най-популярните принадлежности с изкуствен интелект за генериране на изображения.

Stable Diffusion разрешава на потребителите да генерират фотореалистични изображения посредством въвеждане на текстови подкани, като се употребява от повече от милион консуматори. Компанията е набрала над 100 милиона $ финансиране от вложители.

Stable Diffusion е превзел въображението на доста учени, ръководители на управителни препоръки и даже възпитаници, поради способността си да основава образно наличие в отговор на потребителски подкани, като употребява големи количества данни.

ИИ съществува от дълго време, като технологията към този момент е нормална характерност на онлайн сърфирането, обществените мрежи и домашните асистенти. Освен в потребителските приложения, технологията се употребява в медицината, превоза, роботиката, науката, образованието, финансите, защитата и други браншове.

По-новата форма на ИИ, която се появи неотдавна е генеративният ИИ, който се употребява в принадлежности като известния чатбот ChatGPT на OpenAI, както и в Гугъл Bard и Microsoft Bing Chat, и в генератори на изображения като Stable Diffusion Dall-E и Midjourney.

Мостаке съобщи, че общият размер на нужните вложения в ИИ евентуално ще бъде 1 трилион $, тъй като той е по-голям от 5G като инфраструктура.

Мостаке съобщи още, че фирмите, които не употребяват ИИ по подобаващ метод в бизнеса си, ще бъдат „ осъдени “.

Той даде образец с Гугъл, която изгуби 100 милиарда $ за един ден, откакто нейният чатбот с изкуствен интелект Bard даде неточна информация в внушителен видеоклип при стартирането му на пазара. Гугъл се конкурира нападателно с Microsoft за победа в конкуренцията за основаване на принадлежности с изкуствен интелект.

„ ИИ ще бъде една от най-големите капиталови тематики през идващите няколко години. “

добави той
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР