Сензационно! Български лекар въвежда нов метод за проследяване и контрол на яйчникова стимулация за инвитро лечение!

...
д-р Явор Владимиров и екипа му са разработили нов метод
Коментари Харесай

д-р Явор Владимиров и екипа му са разработили нов метод за контрол на яйчниковата стимулация - без използване на регулярни ултразвукови прегледи и често взимане на кръв за хормонални изследвания.

Методът е подходящ за приложение при всички пациенти, при които се осъществява яйчникова стимулация с цел инвитро лечение. Разработката дава възможност на лекаря и пациента за алтернативна възможност за контрол на яйчниковата стимулацията.

Необходимо е пациентите да изследват нивата на определени хормоните в урината, което се осъществява с малък преносим анализатор. Изследването е лесно за изпълнение и се извършва в домашна обстановка, след което пациентката може да отиде на работа или да продължи със своите ангажименти. Методът е невероятно улеснение за работещите – които не могат да отсъстват, както и за хората, които живеят на далечно разстояние от клиниката. Стойностите на хормоналните нива в урината се изпращат всеки ден, чрез специална платформа до екипа на д-р Владимиров.

Новият Метод NUMOS (Non-Ultrasound Monitoring of Ovarian Stimulation) спестява времето, което пациентката губи при честите посещения в клиниката и времето за пътуване. Намаляват се също и директните немедицински разходи, свързани с използване на автомобил, автобус, влак, хотелско настаняване и храна. Намаляват се разходите от регулярните ултразвукови и хормонални изследвания и не на последно място се намалява стреса от честото взимане на кръв за определяне на серумните хормонални нива.

Специалистите се изчислили, че новият метод за контрол на яйчникова стимулация спестява до 2 000 лв. от преките медицински и немедицински разходи на двойките, по време на инвитро процедура!

При сравняване на новия метод (NUMOS) и стандартният, с регулярни ултразвукови прегледи и взимане на кръв за хормонални изследвания, 87 % от пациентите предпочитат използване на новия метод за мониторирана на яйчниковата стимулация при инвитро лечение.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР