Сенатори от Републиканската партия поискаха внасяне на пакет санкции срещу

...
Сенатори от Републиканската партия поискаха внасяне на пакет санкции срещу
Коментари Харесай

Спор за "Северен поток 2" блокира военния бюджет на САЩ

Сенатори от Републиканската партия желаеха внасяне на пакет наказания против газопровода " Северен поток 2 ", с цел да одобрят проектобюджета за защита на Съединени американски щати, само че демократите и администрацията на президента Джо Байдън са срещу.

Това различие блокира приемането на бюджета в размер 770 милиарда $ в Сената, откакто едвам 45 от 99 членове застанаха зад него. Нужни са най-малко 60 гласа от сенатори, с цел да продължи разискването на идващ стадий. Според вашингтонското издание единствено един републиканец е застанал зад плана на демократите.

В резултат Чък Шумър, водачът на малцинството в Сената, упрекна републиканците, че разрушават двупартийния консенсус и блокират " поддръжката на наштие войски, на нашите фамилии, на сигурността на американците ".

Освен за газопровода " Северен поток 2 ", глобите за който досега се оказват лимитирани в резултат на договаряния сред Берлин и Вашингтон в последните месеци от мандата на немския канцлер Ангела Меркел, републиканците желаят и други наказания за Русия при положение, че нападне Украйна.

Повече за известното и рисковете за Украйна в тази обстановка.

" Виждаме по какъв начин някои членове на конгреса упорстват на наказания, които в действителност не сдържат Русия, само че заплашват трансатлантическото единение, с цел да се натрупат политически точки във вътрешен проект, " споделя за това издание представител на Белия дом.

По-рано The Hill и други американски медии писаха, че в президентството към този момент няма предпочитание за увеличаване на глобите срещу " Северен поток 2 ". Републиканците обаче не мислят по този начин: при започване на месеца част от тях предложиха самодейност за внасяне на нови рестрикции против газопровода, който би трябвало да придвижва съветски газ до Германия, заобикаляйки Украйна, в проектобюджета.

В търсене на компромис с Германия

Ако поправката бъде призната, не по-късно от 15 дни по-късно Байдън би трябвало да наложи наказания против " всяка организация, отгоорна за планирането на плана, строителството и екплоатацията ".

" Северен поток 2 " раздели Европа, където част от страните го считат за геополитическо оръжие на Русия. Тази позиция се споделяше твърдо от администрацията на Доналд Тръмп и официално не е изоставена при Байдън - единствено преди дни.

Германия обаче не мисли по този начин и настояваше до дъно на плана. Газопроводът е обсъждан от Париж и Берлин - съгласно сигнали, дадени от посолствата им в Москва - и като. Според американски медии управляващите Съединени американски щати търсят метод по едно и също време да изпращат сигнали към Русия (и към американските избиратели) и да не основават напрежение с Германия, където също така следва промяна на властта до дни.

Той бе приключен през септември, само че поради липса на утвърждение от немския и европейския регулатор към момента не работи.

Въпреки това работата продължава

Все отново, както написа " Ройтерс ", работата по приемането на военния бюджет продължава - законът за него минава сполучливо 60 години без спиране.

Американският Конгрес се гордее, че е приемал закона за бюджета за националната защита всяка година от 1961 година насам като израз на поддръжката си за въоръжените сили. Понеже това е един от дребното закони, които се одобряват годишно, той се употребява като средство за пробутване на законодателни актове по въпроси от конкуренцията с Китай до киберсигурността, предава организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Още в сряда Конгресът може да гласоподава да продължи финансирането на федералното държавно управление и да бъде избегнато отчасти затваряне на федералните институции, са съобщили сътрудници в Конгреса. Водят се договаряния докога да продължи краткотрайното финансиране, като задачата е това да бъде доникъде на януари или даже до февруари.

Това би дало време на демократите и републиканците да разрешат разногласията си към 12 годишни бюджетни закона, с които ще се финансират федерални стратегии през новата фискална година, която стартира на 1 октомври. Конгресът се нуждае от време да се оправи и с още една надвиснала рецесия - риска федералното държавно управление да разгласи дефолт по дълга си от 28.9 трлн. $, в случай че финансирането не бъде удължено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР