Сенаторът републиканец от американския щат Юта Мит Ромни заяви, че

...
Сенаторът републиканец от американския щат Юта Мит Ромни заяви, че
Коментари Харесай

Мит Ромни се оттегля от политиката, призовава Тръмп и Байдън да се откажат от президентската надпревара

Сенаторът републиканец от американския щат Юта Мит Ромни съобщи, че няма да се кандидатира за преизбиране в Сената на американския Конгрес следващата година. Така той поставя завършек на политическа кариера, траяла две десетилетия, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

На президентските избори в Съединени американски щати през 2012 година Ромни беше кандидат-президентът на Републиканската партия, бил е и един мандат губернатор на щата Масачузетс.
76-годишният Ромни сподели, че стоящите пред Съединените щати провокации изискват младо потомство от водачи. Той посочи, че за Съединени американски щати ще бъде най-добре, в случай че двамата партийни любимци за кандидати-президенти на изборите следващата година - президентът демократ Джо Байдън някогашният президент, републиканецът Доналд Тръмп, се отдръпват. Байдън е на 80 години, а Тръмп - на 77 година

" Времената, в които живеем, изискват идващото потомство да излезе на сцената, да изрази своето виждане и да вземе решенията, които ще оформят типа на американската политика ", сподели Ромни на конференция в Капитолия. Той означи, че " бейби бумъри " като него (поколението на родените сред 1946 и 1964 г.) " не са верните хора за вземането на решения за утрешния ден ".

Ромни съобщи, че откакто напусне Сената (горната камара на Конгреса), възнамерява да концентрира напъните си в това да убеждава колкото се може повече младежи да гласоподават и да вземат участие като цяло в политическия развой.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР