Сенаторът републиканец от американския щат Юта Мит Ромни заяви, че

...
Сенаторът републиканец от американския щат Юта Мит Ромни заяви, че
Коментари Харесай

Кандидат-президентът на републиканците през 2012 г. Мит Ромни се оттегля от Сената и политиката

Сенаторът републиканец от американския щат Юта Мит Ромни съобщи, че няма да се кандидатира за преизбиране в Сената на американския Конгрес следващата година, като по този метод поставя завършек на политическа кариера, траяла две десетилетия, съобщи АП.

Агенцията напомня, че на президентските избори в Съединени американски щати през 2012 година Ромни беше кандидат-президентът на Републиканската партия и че е бил един мандат губернатор на щата Масачузетс.

Седемдесет и шест годишният Ромни сподели, че стоящите пред Съединените щати провокации изискват младо потомство от водачи. Той посочи, че за Съединени американски щати ще бъде най-добре, в случай че двамата партийни любимци за кандидати-президенти на изборите следващата година - президентът демократ Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в някогашният президент, републиканецът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, се отдръпват. Байдън е на 80 години, а Тръмп - на 77 година

" Времената, в които живеем, изискват идващото потомство да излезе на сцената, да изрази своето виждане и да вземе решенията, които ще оформят типа на американската политика ", сподели Ромни на конференция в Капитолия. Той означи, че " бейби бумъри " като него (поколението на родените сред 1946 и 1964 г.) " не са верните хора за вземането на решения за утрешния ден ".

Ромни съобщи, че откакто напусне Сената (горната камара на Конгреса), възнамерява да концентрира напъните си в това да убеждава колкото се може повече младежи да гласоподават и да вземат участие като цяло в политическия развой.

Като претендент на Републиканската партия за президентските избори през 2012 година Ромни организира сдържана предизборна акция в качеството си на някогашен губернатор на Масачузетс и изпълнителен шеф на частна компания. С издигането на Тръмп като преобладаваща фигура в партията обаче налаганият от Ромни модел на републиканец стана вторичен, означи АП.

Ромни беше единственият член на Конгреса на Съединени американски щати от републиканците, който гласоподава против Тръмп и в двете процедури по импийчмънт на тогавашния президент.

Мит Ромни е шестият настоящ сенатор, който афишира желание за отдръпване след края на мандата си през 2025 година Подобни изказвания направиха също републиканецът от щата Индиана Майк Браун и демократите Том Карпър от Делауер, Бен Кардин от Мериленд, Даян Файнстийн от Калифорния и Деби Стейбнау от Мичиган.

Ромни спечелил елементарно изборите за Сената през 2018 година, само че се очакваше да срещне по-голяма опозиция от личната си партия, откакто стана един от най-видните републиканци, разграничили се от Тръмп, означи АП.

През 2020 година той стана първият сенатор в историята на Съединени американски щати, който гласоподава за импийчмънт на президент от личната си партия. Ромни беше единственият републиканец, който гласоподава против Тръмп по време на първата процедура по импийчмънт, и един от седмината републиканци с гласове против президента при второто гласоподаване. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР