Сенатът на горната камара на Франция прие във вторник законопроект,

...
Сенатът на горната камара на Франция прие във вторник законопроект,
Коментари Харесай

Френската десница „втвърдява“ новия законопроект, насочен към контролиране на имиграцията

Сенатът на горната камара на Франция одобри във вторник законопроект, ориентиран към управление на имиграцията, втвърдявайки езика и ограниченията на законодателството по метод, който евентуално ще усложни търсенето на компромис от страна на държавното управление в долната камара.

Първоначално препоръчан от центристкото държавно управление на президента Еманюел Макрон със комбинация от стъпки за експулсиране на повече хора без документи и възстановяване на интеграцията, текстът – гласуван от 210 против 115 – в този момент клони твърдо към използване след прекосяването му през Сената, който е следен отдясно.

„ Сенатът възвърне последователността на законопроекта, като го втвърди “, сподели Бруно Ретайло, началник на фракцията на дясната републиканска партия в горната камара.

Най-горчиво оспорван беше проектът на държавното управление да оферират общо право на мигрантите без документи, работещи в браншове с дефицит на работна ръка, да останат законно.

Десните сенатори настояха, че би трябвало да има единствено „ изключителни “ решения за всеки обособен случай.

Тяхната версия на законопроекта също по този начин се добавя лимитира опцията на мигрантите да водят членове на фамилията си във Франция, поданство по рождение и обществени помощи.

То ще вкара годишна квота за броя на идващите мигранти, която да се дефинира от Народното събрание, и ще отстрани всички с изключение на незабавното здравно покритие за хора без документи.

Френските лекари дават обещание да „ не се подчиняват “ на законопроекта, който лишава мигрантите без документи от права на опазване на здравето

Измененията откриха утвърждение от вътрешния министър Жералд Дарманин, който се реалокира от десните в лагера на Макрон при започване на кариерата му.

Той твърди, че наредбите му биха разрешили експулсирането на млад руснак, който умъртви с нож преподавател в северния град Арас предишния месец.

Но приемането му надалеч не е несъмнено в Националното заседание (долната камара ), където никоя страна няма болшинство.

Саша Хули, ляв народен представител от партията на Макрон „ Възраждане “ и началник на комисията по закони, сподели, че органът ще възвърне „ целия автентичен текст “, препоръчан от държавното управление. < p> Остава неразбираемо какъв брой мощно ще упорства лявото крило на Ренесанса, с цел да възвърне концепцията си за уравновесен закон.

Законопроектът надали ще бъде признат под каквато и да е форма без поддръжката на републиканците в Националното заседание, чийто водач Оливие Марлейкс сподели във вторник, че желае да „ продължи да втвърдява текста “.

„ Трябва да преразгледаме законопроект по няколко точки, което ще разреши на някои или всички републиканци да го поддържат или да се въздържат “, сподели един министър пред Агенция Франс Прес при изискване за анонимност.

Малко евентуално е поддръжката да пристигна от други групи, като левите партии като Социалистите и France Unbowed (LFI) са твърдо срещу.

Лидерът на социалистите Оливие Фор във вторник назова законопроекта „ срамен “ ”.

Министрите към момента могат да одобряват закона, като употребяват неизвестен парламентарен механизъм, с цел да го прокарат посредством избор на доверие.

Малко евентуално е опозиционните партии да обединят сили в целия политически набор, с цел да смъкват държавното управление.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР