Семейството на 42-годишен куриер, починал в резултат на арест през

...
Семейството на 42-годишен куриер, починал в резултат на арест през
Коментари Харесай

Близки на починал при арест в Париж, поискаха от властите да реагират срещу полицейското насилие

Семейството на 42-годишен пощальон, умрял вследствие на арест през януари, при който служителите на реда показали мощ, желаеха от френския президент Еманюел Макрон и от френското държавно управление да работят уверено против полицейското принуждение. Близките на Седрик Шува настояха и за отстраняването на четиримата служители на реда, взели участие в арестуването му, предадоха международните организации.

На 3 януари куриерът Седрик Шува, придвижващ се с мотоциклет, получил сърдечен припадък в региона на Айфеловата кула. Той бил притискан към земята, до момента в който бил с каска на главата, от трима служители на реда при пътна инспекция, прераснала в спречкване сред него и силите на реда. Четвърти служители на реда снимал протичащото се. Шува ее откаран в сериозно положение в болница, където умира два дни по-късно. Аутопсията сподели, че той е имал фрактура на ларинкса и по този начин е почнало следствие против служителите на реда за непредумишлено ликвидиране.

Според правосъдна експертиза по време на ареста седем пъти Шува споделил, че не може да диша, до момента в който бил притискан за към 20 секунди към земята и служителите на реда му поставяли белезници. Четиримата служители на реда настояват, че не са чули Шува да споделя, че се задушава. Адвокат на единия от тях пък описа, че Шува оказал опозиция, до момента в който служителите на реда го задържали. По време на ареста в региона било доста шумно, тъй че служителите на реда не са чули дали Шува е споделил нещо, добави юристът.

На конференция София Шува, дъщерята на Седрик Шува, сподели, че чака " церемониален отговор от президента Макрон ". Тя сподели, че околните на Шува към момента не схващат за какво четиримата служители на реда не са отстранени от работа и за какво задушаващата хватка - техника, употребена при арестите - към момента не е неразрешена в страната.

Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер разгласи при започване на юни, че тази техника ще бъде отстранена в бъдеще, само че че към този момент ще остане в действие, до момента в който се утвърди различен способ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР