Семейство от тексаския град Форт Уърт откри отвлечената си преди

...
Семейство от тексаския град Форт Уърт откри отвлечената си преди
Коментари Харесай

ДНК тест върна отвлечената дъщеря на американско семейство след 51 години


Семейство от тексаския град Форт Уърт откри отвлечената си преди 51 години щерка след ДНК тест, заяви Би Би Си.

53-годишната Мелиса Хайсмит била похитена от бавачката си през далечната 1971 година, когато е била едвам 22-месечна. Десетилетия наред момиченцето, което към този момент е стара жена със семейство и свои деца, било търсено от полицията и ФБР, само че мистериозното изгубване по този начин и не било разплетено. Това се случило едвам преди няколко седмици, когато в уебсайт за родословия се появили ДНК проби от домашни проби, които съвпаднали.

Отвличането  

През август 1971 година майката на Мелиса - Алта Апатенко, се пробвала да наеме бавачка посредством публикация в локален вестник. Докато Алта, която била сервитьорка в ресторант, била на промяна, й позвънила непозната жена. Тя обяснила, че се обажда по отношение на обявата и попитала дали майката е съгласна да вземе Мелиса, защото гледа и други деца в дома си. Бавачката допълнила, че разполага с огромна градина, където децата да играят. Отчаяно нуждаещата се от помощ Алта се съгласила и малко по-късно непознатата жена се появила в квартирата й, където взела от съквартирантката на майката дребното момиченце. След това никой повече не видял Мелиса.

В продължение на повече от 50 години Алта, бащата на Мелиса - Джефри Хайсмит и цялото им семейство не спирали да търсят отвлеченото момиченце. Едва през септември т.г. те попаднали на диря в Южна Каролина. 

В същото време самата Мелиса, която в този момент се назовава Мелани Уолдън, нямала и визия, че някой я търси. Когато част от фамилията й се пробвала да се свърже с нея през Facebook, дамата решила, че това е машинация.

Мистерията била разплетена на 6 ноември т.г., когато резултатите от ДНК проби на едно от децата на Мелиса/Мелани съвпаднали с тези на биологичния й татко. Те били оповестени в специфичен уебсайт, проследяващ родословия и разчетени от фен генеалог. 

Така щерка и родители се срещнали за първи път на 26 ноември.

" Мислех, че в никакъв случай повече няма да я забележим ", през сълзи споделя майката Алта. 

 Снимка: Фейсбук / Sharon Rose Highsmith

Самата Мелиса споделя, че дамата, която я е отгледала и с която са отчуждени от години, също е признала, че тя е отвлеченото дете. 

Въпреки че отминалостта на закононарушението от дълго време е изтекла, полицията във Форт Уърт разгласи, че ще продължи следствието, с цел да разкрие какво тъкмо се е случило. 

В същото време семейство Хайсмит трескаво наваксва пропуснатото. Сестрите на откритата Мелиса обявиха пред " Вашингтон Пост ", че тя и брачният партньор й възнамеряват да възобновят брачните си обети, с цел да може татко й Джефри да я води до олтара. 

" Сърцето ми е цялостно и съм толкоз щастлива ", споделя Мелани Уолдън, която публично счита да върне рожденото си име. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР