Семейство Фабелман - полуавтобиографичната драма за съзряване, в която режисьорът

...
Семейство Фабелман - полуавтобиографичната драма за съзряване, в която режисьорът
Коментари Харесай

Стивън Спилбърг грабна наградата на публиката на кинофестивала в Торонто

" Семейство Фабелман " - полуавтобиографичната драма за съзряване, в която режисьорът Стивън Спилбърг се завръща към детството си в Аризона и времето, когато открива киното, завоюва наградата на публиката на Международния кино фестивал в Торонто, затвърждавайки статута си на ранен любимец за премиите " Оскар ", оповестяват Асошиейтед прес и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Наградата на публиката в Торонто беше оповестена в неделя, когато завърши 47-ото издания на най-големия северноамерикански кино фестивал, който означи първото си събиране в цялостен мащаб от три години.

В рамките на проявата се състояха министър председателите на редица предстоящи от публиката филми, измежду които " Жената боец " с Виола Дейвис, " Вади ножовете 2 " на Райън Джонсън и " Братя " с Били Айхнер. 

Наградата на публиката в Торонто се смята за предстоящ предвестител на идния награден сезон, чиято кулминационна точка са " Оскар " -ите. 

Всяка година от последните 10 спечелилият на канадския кинофестивал е бил номиниран за най-хубав филм на " Оскар " -ите и постоянно е печелил водещото отличие. Миналата година " Белфаст " на Кенет Брана победи на Международния кино фестивал в Торонто, който беше проведен в доста по-сбит хибриден формат. Година преди този момент филмът " Земя на номади " на режисьорката Клои Чжао взе премията на публиката на кинофестивала в Торонто, преди да завоюва и " Оскар ". Сред предходните спечелили са също " 12 години в иго ", " La La Land ", " Зелената книга ". 

Тази година нито един филм, показан на кинофестивала в Торонто, не беше по-очакван от наситения със мемоари филм " Семейство Фабелман " на Стивън Спилбърг. 

Драмата с присъединяване на Мишел Уилямс, Пол Дейно и Сет Роугън, която получи възторжени мнения след премиерата си, ще тръгне по кината в Съединени американски щати на 11 ноември.  

" Това е най-личният филм, който съм правил, а топлото посрещане от всички в Торонто направи първото ми посещаване на кинофестивала толкоз радушно за мен и цялото ми семейство " Фабелман ", сподели Стивън Спилбърг в   изказване, прочетено от фестивалния шеф Камерън Бейли.

Първи подгласник стана филмът " Woman Talking " на Сара Поли, а втори - " Вади ножовете 2 " на Райън Джонсън.

Наградата на публиката за документален филм отиде при " Черен лед " на Хюбърт Дейвис, отдаден на чернокожите играчи в хокея на лед. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР