Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност, който

...
Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност, който
Коментари Харесай

Селин Дион призна за тежка диагноза, отменя турнето си в Европа

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата персона, който кара мускулите ѝ да се напрягат неконтролируемо. 54-годишната певица се обърна към почитателите си в пост в Инстаграм, в който разкри, че болестта я е принудило да анулира европейското си турне.

" От дълго време се сблъсквам с проблеми със здравето си и ми беше доста мъчно да се изправя пред провокациите и да приказвам за всичко, през което преминавам. Наскоро ми сложиха диагноза за доста рядко неврологично заболяване, наречено Синдром на скованата персона, което визира 1 на всеки милион души ", показа във видео в профила си в обществената мрежа певицата.

" За страдание, тези конвулсии засягат всеки аспект от всекидневието ми, от време на време предизвикват компликации при вървене и не ми разрешават да употребявам гласните си струни, с цел да пея както преди. Болно ми е да ви кажа през днешния ден, че това значи, че няма да съм подготвена да възобновя турнето си в Европа през февруари. "

Автоимунното неврологично заболяване визира мозъка и гръбначния мозък. Заболяването трансформира страдащите в " човешки скулптури ", защото последователно блокира тялото и в последна сметка оставя хората неспособни да вървят или да приказват.

Селин Дион споделя, че прави всичко допустимо, с цел да сведе до най-малко признаците. Лечение за положението ѝ няма, само че съществуват способи за закъснение на прогресията.

" Всичко, което знам, е, че пеенето е това, което съм правила през целия си живот, и това, което обичам да върша най-вече. За да мога да ви допирам още веднъж с него, нямам различен избор, с изключение на да се съсредоточа върху здравето си сега и имам вяра, че съм на път да се възстановя ", написа тя.

View this post on Instagram


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР