Селенът принадлежи към групата на микроелементите. Човешкият организъм не се

...
Селенът принадлежи към групата на микроелементите. Човешкият организъм не се
Коментари Харесай

Защо селенът е толкова търсен?

Селенът принадлежи към групата на микроелементите. Човешкият организъм не се нуждае от огромни количества от него, само че е от значително значение за вярното му действие. Той е част от аминокиселините, които основават ензими, значими за доста метаболитни промени. Предпазва клетките от оксидативен стрес и въздейства върху действието на имунната система. 

Ползи от използването на селена

Като част от ензимите, които катализират редокс реакциите, използването на селен е значима за редица функционалности в нашия организъм. Ето ги и тях:

предпазва клетките – нездравословното влияние на свободните радикали за клетките може да бъде рисково. При вярна приложимост, добавката селен има антиоксидантна интензивност, което оказва помощ за тяхното предпазване; допринася за развиването и регенерацията на мускулна тъкан – едно от свойствата на добавката, което е от значително значение за спортистите; отделяне на йод – веществото селен играе извънредно значима роля в метаболизма на хормоните на щитовидната жлеза; повишава имунитета – използването на селен поддържа имунната система здрава и устойчива на болести.

От онлайн магазин Ревита припомнят, постоянно преди използването на каквито и да е таблетки или капсули да се консултирате с вашия лекуващ доктор. Правилното дозиране е от извънредно огромно значение в тази ситуация, за това не прибягвайте до медикамента по свое убеждение и без мнението на експерт. 

Симптоми при недостиг на селен  

Недостигът на селен в организма покачва риска от развиване на рак и сърдечно-съдови болести, отслабва имунната система, въздейства отрицателно на сперматогенезата и може да докара до неплодородие и психологични разстройства. Недостатъчните му равнища постоянно се свързват със болести на щитовидната жлеза, черния дроб и кожата.


Симптомите за недостиг са хронична отмалялост, чести настинки, проблеми със зрението, кожни обриви, мускулни болки, висок холестерол и неприятно храносмилане. В случай че откривате сходна симптоматика в всекидневието си, консултирайте се със експерт. Винаги преди приложимост на каквато и да е добавка, проверявайте точните указания за банкет и доза, които са изписани върху опаковката.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР