Селекционерът Владислав Тодоров беше много щастлив след третото място на

...
Селекционерът Владислав Тодоров беше много щастлив след третото място на
Коментари Харесай

Владислав Тодоров: На Балканите се играе волейбол на високо ниво

Селекционерът Владислав Тодоров беше доста благополучен след третото място на водения от него народен тим на България на Балканиадата по волейбол за дами под 17 години.

" На Балканите се играе на високо равнище при тази възраст.България, Гърция, Турция, Сърбия и Румъния са на Европейското състезание. Факт е! И че са съседски страни. След като и петте са една до друга, значи на Балканския полуостров се играе доста мощно. Италия и Полша са обичайно мощни. Липсва Русия, чийто тим е обичайно измежду първите места ", разяснява Тодоров пред формалния уебсайт на БФ Волейбол.

Във Върнячка баня българският отбор реализира четири победи и една загуба.

" Много съм удовлетворен от моите девойки. Бориха се, водиха война за всяка точка. Жалко, че Една Тодорова се контузи ден преди първия мач. Тя е значима на поста посрещач, само че не можа да играе. Нашият отбор няма изразен водач, а сме мощни като тим. Нужно е всеки играч да може да влезе и да даде всичко за успеха. Правим всичко допустимо Тодорова да е подготвена за първия дуел против Нидерландия на европейското. Със сигурност отсъствието ѝ се отрази при посрещането ни. Времето е малко и не знаем по кое време ще е на линия ", сподели още Тодоров.

На Балканското състезание България позволи загуба само от Турция в полуфиналната фаза с 0:3.

" Отборно се представихме на доста високо равнище. Бяхме положителни на контраофанзива, би трябвало да засилим посрещането, с цел да се облекчи играта на крайните ни нападатели. Показахме доста огромен темперамент. На тази възраст състезателките са още съвсем деца. Не знам коя до къде ще стигне, само че всички се демонстрираха като фантастични експерти. Ще се развиват занапред и техният труд ще покаже на какво равнище ще стигнат. Всеотдайни са на тренировки. В България доста обичаме да омаловажаваме триумфите. Все отново два пъти победихме Сърбия на техен терен и то безапелационно. Този тим ще е хазаин на европейското и ще е фактор ", продължи експертът.

Тимът на България остава във Върнячка баня, където единствено след дни следва и Европейското състезание за дами под 17 години. Шампионатът ще се организира сред 11 и 22 юли. Българките са в група с Италия, Хърватия, Полша, Нидерландия, Естония, Грузия и домакина Сърбия.

" Като някогашен играч и в този момент като треньор желая да надвивам. Не одобрявам третото място на Световно, Европейско, Балканско или квартално състезание. Опитвам се да трансферира това и върху тима ни. Трябва да мислят единствено за медали, където и да играят. Нашите мисли би трябвало да са такива и за Европейското. Започваме против мощен съперник в лицето на Нидерландия. Знам, че няма кой да излезе против нас и да е благополучен, очаквайки елементарно да ни бие. Уважаваме всички противници и се надявам, че ще ги победим. Всеки мач, всеки гейм и всяка точка са значими. Моята мисъл е единствено една - за първото място ", приключи Владислав Тодоров.

България ще стартира присъединяване си Евро 2023 на 11 юли против Нидерландия. Срещата е с начален час 15:30.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР