Селекционерът на сръбския национален отбор Драган Стойкович-Пикси се отнесе с

...
Селекционерът на сръбския национален отбор Драган Стойкович-Пикси се отнесе с
Коментари Харесай

Пикси Стойкович: Който подцени България, ще има проблеми

Селекционерът на сръбския народен тим Драган Стойкович-Пикси се отнесе с голямо почитание към българската селекция, макар отрицателните резултати на лъвовете досега. Той добави, че има голямо почитание към българската групировка и уточни „ трима отлични български футболисти – Десподов, Чочев и Илиев “.

България и Сърбия излизат на следващия ден от 21.45 часа на стадион " Лудогорец Арена ", като за българите това е мач номер 4 и имат единствено точка. Сърбите са водачи с 6 от два дуела.

" Няма никакви вести. В положително разположение на духа сме в Разград. Радваме се, че ще играем на прекрасен стадион и отличен терен. И всички сме в оптимално положение, стартира Стойкович във връзка поредицата от травми, които го лишиха от доста качествени играчи.

На въпрос дали към момента има съмнения към тактиката, той отговори: " Утре ще играе тим, с който считам, че може да спечелим мача. Няма никакво подценяване на българския тим, имам голямо почитание към този състав. Това е доста млад тим, който желае да се покаже. Българският тим е с няколко отлични играчи Десподов, Чочев и Илиев, който впечатляват ".

Българският треньор Младен Кърстаич непрекъснато трансформира и тактиката, и схемата на игра. А също по този начин постоянно вади нови непредвидени лица. Стойкович обаче наподобява, че не се тормози от това: " Моята задача е тимът на Сърбия преди всичко да е съсредоточен. Гледам на моите играчи. Това, което другият треньор прави, е спомагателна информация и обект на разбор. И не е моя директна работа. Анализираме, тъй като играчите би трябвало да имат цялостна информация за противника ".

" Идеята е да продължим положителната форма. Преди началото на квалификациите споделих, че всеки мач за нас ще бъде край. Утре е край номер 3. Първите два сме ги решили в наша изгода. Искам да преобладаваме и това да ни донесе преднина в резултата. Дойдохме в Разград да играем добър футбол и да победим. И няма да е елементарно ".

Тримата топ-нападатели няма да играят. Но в сръбския състав има нови млади гении, които чакат своя късмет. Попитан на кого ще заложи при неналичието на контузените на Влахович, Йович и Митрович, той сподели: " Утре ще реша кой всред Йованович и Йовелич ще стартира, а може и двамата ".
Пред Стойкович се открива една любопитна опция и тя е обвързвана с това, че за първи път ще води отбора си против тим, на който отпред е различен негов съотечественик. Но Кърстаич е освен сърбин, само че и добър треньор и другар на Пикси.

" За първи път в кариерата ми излизам против сърбин. Той е мой добър другар и доста добър треньор. Българският тим и той самият имат проблеми, сигурен съм. Няма алтернатива, че на следващия ден ще бъде оптимално фокусиран за точки. Утре ще бъдем спортни неприятели, които ще дадат всичко от себе си. И ние ще бъдем фокусирани – само че след края му ще бъдем още веднъж другари ", изясни легендата на сръбския футбол.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР