Селекционерът на националния отбор на Испания Жулен Лопетеги, който е

...
Селекционерът на националния отбор на Испания Жулен Лопетеги, който е
Коментари Харесай

Баскът Лопетеги защити каталунеца Пике от испанските фенове

Селекционерът на националния тим на Испания Жулен Лопетеги, който е баск, излезе в отбрана на своя ученик Жерар Пике. Каталунецът бе освиркан и обиждан грубо от почитателите в Мадрид по време на откритата подготовка на тима в понеделник.

Причината - политическите му изяви в поддръжка на референдума в Каталуния и за независимостта на самостоятелната област.

Както е известно, баските са другата етническа група в Испания, с изключение на каталунците, от която постоянно се чуват гласове за отделяне от страната.

Испания приключи подготовка поради освиркванията към Пике

Съотборници и треньори желаеха Пике да остане самостоятелен

Грозни псувни за сепаратиста Пике

Как гласоподава Пике на референдума?

"Поведението не Жерар беше извънредно. Той тренира с готовност и възторг. Чувства се добре и е стимулиран. Ако не беше по този начин, нямаше да бъде тук ", разяснява националният селекционер Хулен Лопетеги.

"Щеше да бъде неточност, в случай че бяхме решили да закрием тренировката. Феновете имат право да изразят отношението си. Но това не беше изложение на мнение, а беше под всякаква рецензия. Знам, че обстановката е неприятна, само че апелирам хората за малко повече здрав разсъдък и разум ", сподели още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР