Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик

...
Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик
Коментари Харесай

Флик: Феновете могат да се насладят на Световно през зимата, ако сменят бирата с вино

Селекционерът на националния тим на Германия по футбол Ханзи Флик счита, че почитателите на футбола ще се насладят на едно хубаво Световно състезание в Катар, макар че ще се организира през ноември и декември за първи път в историята на футбола.

Но това няма да е първото зимно Световно, защото Мондиалите в Уругвай, Бразилия, Аржентина и Южна Африка са в южното полукълбо и през юни и юли, когато е нормалното време за шампионата, там е зима.
"Първото нещо, което би трябвало да ни интерeсува, е да се оправим с пандемията от КОВИД-19, с цел да можем да гледаме свободно и умерено футбол на всякъде дружно с приятелите си, зaяви Флик, представен от днешния Шпорт Билд.

"Но аз съм уверен, че нашият тим още веднъж може да ентусиазира почитателите. Ако играем със пристрастеност, в случай че играем офанзивно, тогава можем да спечелим прочувствено хората, даже и през зимата.
По принцип еуфорията на Световните шампионати по футбол нараства с всеки преминат кръг.

"Разбира се, че тoва е допустимо и през декември. Тогава може ли откакто бъде маркиран гол, във въздуха ще се пръска греяно алено вино, а не бира. Макар че ще бъде малко по-трудно и по-рисково да си съблечеш облеклата от наслада, смее се Ханзи Флик.

Световното състезание по футбол в Катар ще започва на 21-и ноември следващата година, а финалът ще се изиграе на 18-и декември - седмица преди Коледа.

Флик също по този начин сподели, че няма проблем с условието на Германския футболен съюз (ГФС) да стигнат най-малко до полуфинал, сложена от спортния шеф Оливер Бирхоф.

"Както съм казвал, споделям го и в този момент ясно: ние желаеме да стигнем до финала. А също по този начин желаеме да бъдем и международни първенци ", приключи Флик.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР