Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви,

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви,
Коментари Харесай

Пламен Константинов: От години караме само на приказки, а не сме показали нищо

Селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол Пламен Константинов съобщи, че ще е добре в отбора да има натурализъм преди началото на европейското състезание от 28 август до 16 септември, на което България е един от домакините дружно с Италия, Израел и Северна Македония.

Според Константинов присъединяване в Лигата на нациите е посочило, че тимът мъчно може да изненада някого с игра. България си в шампионата, като взе две победи от 12 мача.

" По-добре да създадем нещо, да покажем една добра игра, да създадем някакво класиране и тогава да приказваме, а не авансово. Надявам се и състезателите да минат на този принцип, тъй като през последните години сме единствено на приказки, а нищо не сме посочили. Нaдяваме се на нещо по-добро, само че няма изгода от мощен оптимизъм, по-добре да сме малко реалисти. Имаме спад, явно е това нещо. Мачовете в Лигата на нациите демонстрираха, че мъчно ще удивим и шокираме хората с някаква невероятна игра внезапно. На тима и състезателите им би трябвало време ", сподели Константинов.

 Матей Казийски е отказал да се върне в националния тим по волейбол Матей Казийски е отказал да се върне в националния тим по волейбол

Селекционерът уточни, че в последните 3-4 години България няма победа против по-изявените тимове.

" Да не забравяме, че тези тимове, които ще срещнем на олимпийската подготовка и изявените тимове на европейското, през последните 3-4 години не сме ги били нито веднъж. Така че дайте да не се надскачаме на приказки. Има един фактор домакинство, който може да ни помогне, само че би трябвало да свършим една добра работа в тези 40 дни, с цел да изглеждаме по-добре като тим на игрището и по-бързо да влезем в игровата си система ", сподели още Константинов.

Волейболистите са в група В на европейското дружно с Хърватия, Украйна, Словения, Испания и Финландия. Мачовете ще се играят във Варна. На европейското ще вземат участие общо 24 тима, разграничени в четири групи, като за осминафиналите се класират първите 4 отбора във всяка група.

" Задачата ни на европейското състезание е излизане от групата с оптимално по-призова позиция, с цел да можем да срещне теоретично с малко по-слабите тимове от другия поток, с цел да можем да търсим постигане до 1/4-финалите. Без никакво подозрение двата най-изявени тима в групата ни са Словения и Украйна ", добави Константинов.

Той съобщи, че към този момент тренира с тима, откакто пропусна Лигата на нациите. Диагоналът е претърпял операция поради херния в Италия и към този момент се усеща по-добре.

Селекционерът сподели, че отборът е извършил дилемите си в Лигата на нациите: " Основната ни задача беше да се спасим. Втората беше да не спъваме младежките тимове и да не пипаме състезатели от тях. Пуснахме Алекс Николов на международното още преди да сме се избавили, единствено и единствено да не понижаваме възможностите на тимовете в младежките обединения, които имаха опция да се борят за призови места и както видяхте,. И третото беше да дадем игрово време на оптимален брой хора, с цел да създадем оценка кой къде се намира, в какво положение е. Успяхме да завъртим съвсем всички състезатели и да имаме първична концепция на каква група и на които хора може да се разчита. "

 В Лигата на нациите волейболистите приключиха с 2 победи и 10 загуби
© volleyballworld.com

В Лигата на нациите волейболистите приключиха с 2 победи и 10 загуби

Президентът на волейболната федерация Любомир Ганев четвъртфинал и на мъжкия, и на женския народен отбор на европейските шампионати. Селекционерът на волейболистките Лоренцо Мичели съобщи, че това би бил приказен резултат. Шампионатът при дамите е от 15 август до 3 септември в Белгия, Естония, Германия и Италия. България е в група В дружно с Италия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Румъния и Швейцария.

" Много е значимо да се класираме втори или трети в групата и по този начин да избегнем по-силен противник на осминафиналите. Четвъртфинал ще е приказен резултат. Надявам се всички девойки да са здрави и подготвителният развой да мине на равнище ", сподели Мичели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР