Селекционерът на италианския национален отбор Лучано Спалети планира ротации в

...
Селекционерът на италианския национален отбор Лучано Спалети планира ротации в
Коментари Харесай

Спалети: Отиваме в Германия с увереност

Селекционерът на италианския народен тим Лучано Спалети възнамерява ротации в състава за основния мач от квалификациите за Евро 2024 против Украйна. " Адзурите " се нуждаят от тъждество в дуела с украинците от последния кръг на квалификациите, с цел да си обезпечат място на еврошампионата в Германия следващата година.

Срещата ще се играе на следващия ден в Леверкузен, като двата тима имат равни точки, само че Италия е с преимущество в директните дуели и точка ще бъде задоволителна за непосредствено класиране.

" Момчетата се оправят добре, всички играчи са налични, тъй че изборът към този момент е мой. Може да има промени в състава ", сподели Спалети пред уеб страницата на Италианската федерация и Скай Спорт Италия.
 Спалети: Видяхме най-хубавото от Италия
Спалети: Видяхме най-хубавото от Италия

" Първото полувреме беше ужасно "

Спалети не е взел решение дали Джакомо Распадори или Джанлука Скамака ще стартира като централен нападател.

" Отиваме в Германия с увереността, че това е мач, в който можем да реализираме резултата, който желаеме ", добави треньорът.

Италия в никакъв случай не е губила от Украйна, постигайки две равенства и седем победи, само че макар че е заставен да играе на безпристрастен терен заради войната в родината им, тимът на Сергей Ребров е непобеден вкъщи в тази квалификационна група.

" Те имат мощен, мощен набор от нападатели и играчи, които са в добра форма на клубно равнище. Тяхната дарба за контраофанзива също може да ни сътвори проблеми. Мнозина желаят да ни накарат да се опасяваме, като ни припомнят за значимостта на този мач, само че мотивацията надвишава страха. Въпросът, който би трябвало да си зададем е: " " Мога ли да печеля? Да. Това анулира всички страхове, които може да има към мача ", разяснява Спалети.

Селекционерът може да преразгледа решението Жоржиньо да бъде титулярен изпълнителен на дузпи, откакто хаулфът към този момент пропусна четири следващи дузпи за Италия.

" Жоржиньо извършва дузпите, тъй като има мощен темперамент. Но имаме и други експерти по дузпи ", сподели още Спалети.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР