Селекционерът на Хърватия Златко Далич заяви по време на пресконференция

...
Селекционерът на Хърватия Златко Далич заяви по време на пресконференция
Коментари Харесай

Златко Далич: Достигнахме до четвъртфиналите, но не искаме да свършваме дотук

Селекционерът на Хърватия Златко Далич съобщи по време на конференция преди четвъртфиналния мач против Бразилия, че неговите футболисти са окуражени да отстранят " Селесао " и да продължат към полуфиналите на второ следващо международно състезание.

56-годишният Далич дефинира дуела с Бразилия като " най-тежкия " досега и го съпостави с финала на предходния Мондиал против Франция, изгубен от " ватрените " с 2:4.

" Вярвам, че този мач ще бъде най-тежкият. Мога да го сравня с финала против Франция на предходното Световно състезание. Страхотен противник и огромно предизвикателство за нас. Имахме до момента 11 мача на тези две международни шампионати и загубихме един. Искаше ми се този дуел да пристигна малко по-късно, само че животът е подобен. Хърватия е дребна страна и се радва на триумф на две международни шампионати. Достигнахме до тази фаза, само че сме окуражени и не желаеме да свършваме дотук ", разяснява Далич.

Хърватският експерт разкри още, че мачът с петкратните международни първенци е съвършеният миг за всички футболисти в тима, които не са били част от състава преди четири години, да се потвърдят.

" Има 18 нови играчи, които не са били на Световното състезание през 2018 година. Имаме потребност от време, с цел да се развием и узреем. Успехът ни да бъдем измежду осемте най-хубави тима е голям. Новите момчета към момента би трябвало да се потвърдят на Световното състезание и на следващия ден е добра опция за тях да го създадат. Ние желаеме да реализираме повече и в случай че успеем да го създадем, ще бъде грандиозно. Би било най-добре да стигнем още веднъж най-малко до край ", съобщи Златко Далич.

Лидерът и капитан на Хърватия Лука Модрич пък си пожела той и неговите съотборници да съумеят да трансформират отрицателната си статистика против " Селесао ", откакто в последните четири дуела против този противник " ватрените " имат три загуби и едно тъждество.

" Изправяхме се против Бразилия няколко пъти и в никакъв случай не спечелихме против тях. Надявам се, че можем да променим традицията. Най-великият мач на международно състезание в този момент е пред нас. Те са едни от най-големите любимци, постоянно са любимци, само че с това, което демонстрираха тук, те заслужават това право. Трябва да изиграем най-хубавия си мач и тогава имаме късмет. Не би трябвало да се задоволяваме с достигането на четвъртфиналите ", показа 37-годишният Лука Модрич, за който утрешния дуел може да бъде и финален с националната фланелка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР