Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан заяви, че малките

...
Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан заяви, че малките
Коментари Харесай

Дидие Дешан: Ще бъда треньор на полуфинала и после ще видим

Селекционерът на френския народен тим Дидие Дешан съобщи, че дребните елементи и малко шанс са решили мача в интерес на Франция при успеха над Англия с 2:1 на четвъртфиналите на Световното състезание по футбол.

Оливие Жиру вкара победния гол за " петлите " 12 минути преди края, като малко по-късно капитанът на Англия Хари Кейн изпусна втора дузпа за своя тим. Първият му опит от бялата точка беше сполучлив, само че при втория прати топката над вратата.

На полуфиналите международните първенци ще срещнат Мароко в сряда.

" Англия има доста добър тим и това, което демонстрираха във връзка с механически качества и активност беше впечатляващо. Отдавам заслуга и на моя тим, ние също показахме някои доста положителни неща. Имаме ужасно качество и впечатляваща психическа резистентност. Имаме опит, само че същото важи и за Англия, те имат някои млади играчи, които обаче играят за огромни клубове в Европа ", разяснява Дешан на конференцията след мача.

" Всичко се свежда до дребни елементи и за благополучие довечера се получи както би трябвало. Понякога се нуждаете от малко шанс. Те имат качество във всички зони на терена. Имаше някои неща, които можехме да създадем по-добре, само че може би противникът не ни разреши да ги създадем добре. Все отново вкарахме два гола и създадохме няколко благоприятни условия. Заслужавахме успеха ", сподели още Дешан.

Договорът на треньора изтича след края на шампионата, само че президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Гре изрази вяра, че той ще остане отпред на отбора.

Дешан отхвърли да навлиза в детайлности по отношение на бъдещето си, само че не се ангажира дали ще остане отпред на " петлите ".

" Ще бъда треньор на полуфинала и тогава ще забележим. Ще се заемем с този въпрос след шампионата. Страхотно е, че президентът е благополучен, сигурен съм, че има доста хора, които са щастливи довечера. Само четири години след купата ни на Световното състезание, ние още веднъж сме измежду най-хубавите четири. Нека се съсредоточим върху мача в сряда, не мисля за нищо друго сега ", сподели още Дешан.
 Англия има единствено един триумф над Франция за 24 години
Англия има единствено един триумф над Франция за 24 години

Пак крах
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР