Селекционерът на българския национален тим по волейбол Пламен Константинов бе

...
Селекционерът на българския национален тим по волейбол Пламен Константинов бе
Коментари Харесай

Пламен Константинов: За мен националния отбор е корено различна работа

Селекционерът на българския народен отбор по волейбол Пламен Константинов бе специфичен посетител в последното за сезона предаване " Златният гейм " по Диема спорт.

Наставникът на трикольорите разяснява какво следва за националите ни през лятото, както и каква ще бъде ролята на младите в редиците отбора. Разбира се, експертът показа и упованията си за идното домакинско международно състезание.

" Отборът към този момент се събра на подготовка малко по-рано от оповестените дати, тъй като някои от момчетата завършиха по-рано и щеше да се получи една „ дупка “ от към 20-ина дни, след която е мъчно да се навлезе във форма. Днес на тренировката бяхме 13 индивида, в четвъртък ще се причисли Тошко Скримов. Теди Салпаров също се причисли по-рано, тъй като той беше изискал по дълга отмора. Имаме петима, които играят финалите на своите шампионати ", стартира Константинов.

" Традиционно след шампионатите в първата седмица от подготовката сме повече като санитарен пункт. Голяма част от състезателите идват с хронични проблеми, които са имали през целия сезон. Не е оптимално положението, изключително на тези, които са играли тежки шампионати. Да не приказваме за тези, които играят и европейски шампионати. Без проблеми няма да минем ", продължи той.

Пламен Константинов направи и обстойна ретроспекция на представянето на националния ни отбор в последните няколко години под негово управление.

" За мен националния тим е корено друга работа от тази в клубния тим, най-много тъй като изборът на състезатели е доста стеснен и това са хората, с които би трябвало да се реализира даден резултат. По-лесно е в клубните тимове, където има по-голям избор. В националния тим, изключително нашия народен тим броя е лимитирана. Харесва ти или не, би трябвало да намериш метод, с цел да работиш съответно с тези хора. Това е разликата и спецификата на националния тим. Това не постоянно е елементарно ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР