Секторът няма никаква защита от държавата и от представителите на

...
Секторът няма никаква защита от държавата и от представителите на
Коментари Харесай

Картофопроизводител: Децата ни са болни, защото всичко в магазина е боклук 


Секторът няма никаква отбрана от страната и от представителите на България в Брюксел, счита ръководителят на Националната асоциация на картофопроизводителите

При нас, особено за картофите – това е една от най-тежките години, като се има поради, че ни стопираха подпомагането. Това разяснява ръководителят на Националната асоциация на картофопроизводителите Владимир Шаренкапов.

Той напомни, че през тази година производството на картофи е единствения бранш, който от тази година няма да получава подкрепяне по така наречен обвързано подкрепяне.

В Националната асоциация на картофопроизводителите членуват 280 аграрни стопани, най-вече хора от Благоевград, Перник, Кюстендил, София-област, Пазарджик, Велинград.

Според Шаренкапов няма да ядем освен вкусни картофи, само че и домати, и краставици, и чушки както и плодовете, тъй като сме мощно подвластни даже от вноса на непознати семена и посадъчен материал. Освен това към момента не са изплатени компенсациите за пропадналите площи с плодове.

„ Миналата година ни дадоха едни пари, пролетта – някакви други, в този момент отново ще дадат някакви, следващата година – още някакви, до момента в който на Запад фермите ги получиха на един транш още предходната година и си свършиха работа “, разяснява картофопроизводителят за Фокус.

Според него няма никаква отбрана от страната и от представителите на България в Брюксел. Той подлага на критика остро и неналичието на напоителни системи, без които не може да се развива печелившо съвременно земеделие.

" Виждате заболели деца, заболели, тъй като всичко е импорт, всичко е отпадък. Не единствено от Украйна. Знаете, каквото изостане в Германия, Франция, откъдето каквото има отпадък – всичко се кара тук. Плюс това се кара на тройни цени “, сподели още недоволният аграрни производител. агри; бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР