Секретарят на Съвета за национална сигурност на Русия предупреди Литва

...
Секретарят на Съвета за национална сигурност на Русия предупреди Литва
Коментари Харесай

Москва предупреди: Гражданите на Литва ще платят цената за блокадата на Калининград

Секретарят на Съвета за национална сигурност на Русия предизвести Литва във вторник, че Москва ще отговори на прекъсването на преноса на глобени артикули към анклава Калининград по подобен метод, че болката да бъде усетена най-силно от жителите на балтийската република, предава Reuters.
Тъй като връзките Изток-Запад са на най-ниско равнище от половин век поради нашествието на Русия в Украйна на 24 февруари, Литва забрани преноса на артикули, глобени от Европейския съюз през литовска територия до и от ексклава, базирайки се на разпоредбите за наказания на Европейски Съюз.
Николай Патрушев, който се води за един от най-близките помощници на Владимир Путин, съобщи, че „ враждебните “ дейности на Литва демонстрират, че Русия не може да се довери на Запада.
„ Русия сигурно ще отговори на сходни враждебни дейности “, сподели той.
„ Разработват се подобаващи ограничения в междуведомствен формат и ще бъдат подхванати в близко бъдеще “, предизвести Патрушев. „ Последствията от тях ще имат съществено негативно влияние върху популацията на Литва”.
Калининград, бившето пристанище Кьонигсберг, столица на Източна Прусия, е завладяно от Нацистка Германия от Червената войска през април 1945 година и отстъпено на Съветския съюз след Втората международна война. Той е притиснат сред териториите на членовете на НАТО Полша и Литва.
Литва разгласи, че възбраната за пренос на глобени артикули през нейна територия е просто осъществяване на глобите на Европейски Съюз, част от набор от ограничения, предопределени да санкционират Путин за нашествието в Украйна.
Руското външно министерство извика посланика на Европейски Съюз в Москва Маркус Едерер поради обстановката, която Кремъл сподели в понеделник, че е извънредно сериозна.
“Литва не подхваща едностранни ограничения - тя ползва глобите на ЕС”, сподели Едерер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР