Сега, след като политическото решение за предаване на западни танкове

...
Сега, след като политическото решение за предаване на западни танкове
Коментари Харесай

Бен Уолъс попари Киев: Танкове има, но не са готови да бъдат доставени на Украйна

Сега, откакто политическото решение за предаване на западни танкове на Украйна е взето, доста страни откриват, че техните армии нямат оперативно подготвени танкове, които да доставят на Киев. Това съобщи английският министър на защитата Бен Уолъс в изявление за немското списание " Шпигел ", представен от

" Политиците ревизираха в складовете и откриха, че танковете им не са подготвени или не са ремонтирани за доставка в Украйна. Или че ще отнеме известно време, с цел да се поправят оръдията или моторите ", изясни той.

За това приказва и министърът на защитата на Германия Борис Писториус - той означи, че за западните съдружници ще бъде мъчно да съберат два цялостни батальона танкове " Леопард 2 ", с цел да ги изпратят в Украйна, както беше дадено.

Според Уолъс страните от НАТО мъчително са осъзнали, че техните армии са доста отслабени през последните 30 години.

" Има числа какъв брой танка има всяка страна. Но има действителност, която ни споделя, че доста малко от тях са изправни. Дори 14 танка " Чалънджър " не можем да вземе за Украйна от складовете, където са били съхранявани, те са извадени от бойно дежурство ".

Както сподели министърът, политическото решение е взето, само че по-късно идва инспекцията на действителността.

По думите му това се отнася освен за танковете, само че и за боеприпасите и друга техника. Със сигурност обаче танковете ще бъдат доставени в Украйна, просто ще отнеме повече време.

" Трябва да дадем на другите сътрудници малко повече време. Трябва да бъдем почтени за това. Танковете не са чудодейно оръжие за незабавна победа във война. Разбира се, те са явно по-ефективни от съветските танкове. Но също така зелената светлина за " Челънджър " или " Леопард " беше извънредно значим сигнал за Украйна ", сподели министърът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР