Сега ще кажете: защо обиждаш братята македонци?! Ами не е

...
Сега ще кажете: защо обиждаш братята македонци?! Ами не е
Коментари Харесай

Македонските националисти могат да засенчат и шамандурите по кухота

Сега ще кажете: за какво обиждаш братята македонци?! Ами не е правилно, македонците са готини хора. Националистите им обаче… са друга история. 

За който по-бавно чете и схваща татарски, ще повторя: македонците са готини хора, занимателни, умни, радостни, сърце и душа хора; македонските националисти обаче могат да засенчат и шамандурите по кухота. 

Макета, до момента не ви обръщах внимание и, почтено казано, ми беше все тая за радините ви безредици, само че в този момент ми привлякохте вниманието. 

И тъй като по този начин, като вас, се държат хората под стрес със съществени душевни терзания, ще би трябвало да ви запитвам: всичко наред ли е у вас; по какъв начин са нещата? 

Отворих вест от предходната седмица, отворих и една от през днешния ден. Гледам македонски националисти бълват фанатична и фантастична шизофрения. И се чудя: тия хора чуват ли се в профил? Чуват ли думите, които излизат от устата им? Виждат ли си плакатите, дето ги веят?

Гледам през днешния ден, че някакъв субект счупил табелата на българския културен клуб. Опитал да счупи и прозорците. Не знам какъв му е казусът и дали жена му го тормози у дома и по тази причина си намира занимания на открито – хем да не си сèди дòма, хем да си избие експанзията, само че действително не е постигнал доста, с изключение на да има история за пред приятелите в кръчмата. То, цялата им работа на македонските националисти е малко такава: цялата пара – в свирката, и след това се пишат герои. 

Но по-смешното е, че е крещял „ фашисти “. По наш адрес би трябвало да е било това. Демек: ние сме фашистите в неговата приказка. 

Тоя магически разказ го имат всичките фантазьори във велика Македония. Миналата седмица, при откриването на въпросния български културен клуб, група, проведени и евентуално докарани с рейсове маке-националисти викали същата измислица: „ българи-фашисти “ и „ българи-татари “. 

Има и фотоси от културно-масовата изявата на самодейците. 

На фотосите се виждат плакати, на които (и това е напълно съществено, не е майтап) написа: „ спрете дискриминирането!!! “  

На същия афиш по-надолу написа: „ спрете да подкрепяте българския фашизъм!!! “ (явно доста обичат по три удивителни да слагат)

А най-отдолу написа: „ записка под линия: българин = вулгаротатар “.

Така… 

Аз като ви споделям, че засенчват шамандурите. 

„ Спрете дискриминирането “, викат и след това ни назовават вулгаротатари. „ Вулгаро “ са взели от гърците, които обичат да ни наскърбяват на „ вулгари “. Съвсем друга история, няма значение в този момент, само че е забавно, че толкоз ненавист към нас генерира обич към гръцкото у макетата. Уж не се разбираха, само че в лицето на омразния българин и с омразния грък ще се прегърнат. Интересно. Поне знаем кого ненавиждат повече. 

Но „ Спрете дискриминирането “, де…

После става още по-интересно. 

Обиждат ни на фашисти. Фашистите, скъпи маке-националисти, да ви кажа, са расисти, проповядващи господство на расата си. Именно фашистите са тези, които наскърбяват другите на породист и етнически генезис. Започва ли да ви светва лампата? 

И под „ българския фашизъм “ написали, че сме „ вулгаротатари “. Демек: наскърбяват ни на етнос. 

Цялата им теория на омразата към нас е основана на обстоятелството, че са решили, че сме татари („ вулгаро “ при това). Да речем, че в действителност бяхме татари – ей по този начин, в името на сюжета, да приемем, че в действителност сме татари. Какво значи това? Че макетата са гневни расисти и фашисти. И че цялата им ненавист към нас се разказва елементарно единствено с етническия ни генезис. Ама другояче ние сме били фашисти. 

И пишат, значи, македонските националисти „ спрете да подкрепяте българския фашизъм!!! “ 

А изпод: „ записка под линия: българин = вулгаротатар “.

Вие там, в античната страна, какво употребявате вместо мозък? 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР