Седмицата започна с мрачно време и без силни новини. На

...
Седмицата започна с мрачно време и без силни новини. На
Коментари Харесай

Вечерни новини: Техническите паспорти на сградите се местят за 2024 г., чиновник оглави новата държавна петролна компания

Седмицата стартира с тъмно време и без мощни вести. На фона на растящи бройки ковид-болни и недостиг на ваксини столичният кмет Йорданка Фандъкова разгласи, че нови ограничаващи ограничения в София не се задават. Туристическият министър Мариана Николова пък излезе с миналогодишните ограничения за летния сезон.

Днес се усили шансът да има видеонаблюдение в изброните секции, откакто съд анулира възбраната. Битката е на " Демократична България ", само че в този момент се чака решение на последна инстанция.

Интригата на деня беше от кое място се е присъединил Васил Божков във Фейсбук пропагандата си за изборите - въпреки да бе написан квартал в Барселона, по-вероятно е местонахождението му още е в Дубай.

Абсурдно е развиването и по дело за пазаруване на гласове на изборите през 2014 година от ромския водач и някогашен народен представител от Движение за права и свободи Илия Илиев. Все отново решението не е дефинитивно.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯОт ГЕРБ оферират още две години пролонгация за техническите паспорти на постройките
" В ГЕРБ предлагаме да бъде продължен още с най-малко две години срокът, в който притежателите на жилища следва да се погрижат за правене на механически паспорти на постройките, в които са парцелите им ". Това написа във Facebook профила си зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Реакцията пристигна малко откакто във Facebook тримата някогашни депутати от десницата Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев разпространиха яростно писмо с искане да бъде спрян новият налог " Технически паспорт ". През януари и март различен зам.-министър на Министерство на регионалното развитие - Валентин Йовев от квотата на НФСБ, предизвести, че срокът за правенето на паспортите, който изтича в края на 2022 година, повече няма да бъде удължаван. Дата е записана в разпоредба и настоящето държавно управление може да я промени.

Паспортите са документи, които отразяват техническото положение на структурата, инсталациите и прочие Изготвят се за здания и уреди. Изискването за тях е от 2006 година и е въведено по силата на европейски наставления. Досега периодите са удължавани три пъти. През 2015 година - с още седем години. Макар че от тях към този момент са минали пет, няма прогрес с паспортизацията даже и на държавните и общинските здания и уреди. Процесът изисква от семействата, изключително в тези, които живеят в здания, строени преди 2007 година, да отделят немалки финансови запаси за механически паспорти без да има ясни икономическите изгоди от това. Нанков твърди, че управническата стратегия на ГЕРБ планува да се сътвори фонд с бюджетни средства, който да подкрепи паспортизацията и новите периоди да бъдат диференцирани съгласно другите типове градежи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР