Седмина искат титлата и награда 1000 евроПодобрен е рекордът от

...
Седмина искат титлата и награда 1000 евроПодобрен е рекордът от
Коментари Харесай

Черногорци в битка за най-мързелив гражданин

Седмина желаят купата и премия 1000 евро
Подобрен е върхът от предходната година

Седем състезатели, легнали върху матраци, се борят за купата “Най-мързелив жител ” на Черна гора в конкурс, който се организира в курортното населено място Брезна, съобщи Ройтерс.

На миналогодишното съревнование беше подложен връх от 117 часа в легнало състояние, само че тазгодишните кандидати към този момент усъвършенстваха върха, откакто през днешния ден състезанието навлезе в 20-ия си ден. Състезателите твърдят, че са решени да продължат.

“Всички се усещаме добре, чудесно, нямаме здравословни проблеми, угаждат ни, всичко, което би трябвало да създадем, е да останем легнали ”, споделя шампионката от 2021 година - 38-годишната Дубравка Аксич.

Началото на надпреварата бе сложено преди 12 години с концепцията да се осмее необятно публикуваното разбиране, че черногорците са мързеливи, изяснява Радоня Благоевич, който е организаторка на конкуренцията и собственичка на курорта.
Тя добавя, че седмината състезатели, останали от първичните 21, към този момент са излежали 463 часа до момента.

Според разпоредбите стоенето прав или седенето се считат за нарушаване и съображение за незабавна дисквалификация.

Състезателите обаче имат право на 10 минути на всеки осем часа, с цел да отидат до тоалетната. Те могат също да четат и да употребяват мобилни телефони и преносими компютри.

Филип Кнежевич, на 23 години от северния град Мойковац, който тази година взе участие за първи път, споделя, че е убеден в успеха и ще вземе премията от 1000 евро.

“Имаме всичко належащо тук, компанията е страхотна, времето минава бързо ”, съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР