Седемстотин и петдесет са вече модните компании, които участват в

...
Седемстотин и петдесет са вече модните компании, които участват в
Коментари Харесай

Модните компании, отказали се открито от търговия с ценни кожи, стават все повече

Седемстотин и петдесет са към този момент стилните компании, които вземат участие в програмата " Търговия без скъпи кожи " (Fur Free Retailer) и намерено са декларирали отвод от потреблението на скъпи кожи в своята активност, осведомят от фондация " Четири лапи ".

Програмата е инициирана от " Обединението против скъпи кожи " (Fur Free Alliance) през 2002 година и е дейна допълнително от 20 страни. Целта й да направи връзка сред последователите на етичното ползване и водещи фешън къщи, като Giorgio Armani, Hugo Boss, H&M, Zara, Pull and Bear, Berschka, Massimo Dutti.

През тази седмица беше разгласен най-новият член на програмата - YOOX Net-a-Porter, един от най-големите консорциуми за търговия с първокласни облекла и аксесоари. Фирмата, чийто чисти доходи за 2016 година възлизат на близо 2 милиарда евро, взема решение да се причисли към програмата откакто изследване измежду 25 000 нейни консуматори сочи, че множеството избират онлайн магазините на компанията да не продават артикули, за чиято направа са употребявани скъпи кожи.

Според доктор Марина Иванова, шеф на " Четири лапи " за България, през последните години фрапантно се усилва броят на потребителите, които избират да пазарят етично, като това очевидно се отразява както на стилната промишленост, по този начин и на добива на скъпи кожи

Иванова изяснява, че добивът на скъпи кожи от отглеждани във ферми животни е една от най-жестоките промишлености. Животните се отглеждат без достъп до светлина, до задоволително пространство и подобаваща витална среда, след което се умъртвяват посредством дране онлайн или в газови камери. Именно заради тези аргументи от ден на ден консуматори в Европа отхвърлят да носят облекла и аксесоари от скъпи кожи. Все повече са производителите и търговците на облекло, които се преценяват с това. Увеличават се и страните, които вкарват строги ограничения при развъждането на животни за рандеман на скъпи кожи. " За жал България не е от тези страни, даже в противен случай – държавното управление ни върви против международните трендове като облекчава законовите условия, " отбелязва лекар Иванова.

В страната ни сега има две ферми за рандеман на скъпи кожи от американски норки, като и двете са получили лиценз за работа в жестоко нарушаване на настоящите законови правила, които категорично не разрешават развъждането на този тип норки. В опит да замажат гафа, от Министерство на земеделието и храните неотдавна предложиха промени в наредбата регламентираща условията към фермите за скъпи кожи, които напълно обслувжат ползите на притежателите на тези животновъдни обекти без да бъдат подложени на разискване с всички наранени страни.

Българските фешън къщи и търговци на фешън артикули, които не употребяват скъпи кожи, могат да се включат в самодейността " Търговия без скъпи кожи " посредством " Четири лапи ", които са представител на програмата за страната, приканват от организацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР