Седемнайсет турски граждани са пристигнали на плаж на гръцки остров

...
Седемнайсет турски граждани са пристигнали на плаж на гръцки остров
Коментари Харесай

Седемнайсет турци пристигнаха на гръцки остров, според местни медии искат политическо убежище

Седемнайсет турски жители са пристигнали на плаж на гръцки остров покрай Турция, заяви чиновник от бреговата защита, представен от " Ройтерс ". Според гръцки медии те са поискали политическо леговище.

Групата била избавена на плажа на дребния остров в Егейско море Инусес, на по-малко от 10 благи от турския западен бряг и покрай гръцкия остров Хиос, през който хиляди бежанци и мигранти влизат в Европа.

Според телевизия " Скай " в групата от седем мъже, четири дами и шест деца имало учители, които се страхували от гонене в Турция поради репресиите след проваления опит за прелом през 2016 година Други медии настояват, че групата включвала съдии и държавни чиновници.

Високопоставеният чиновник на бреговата защита, поискал анонимност, съобщи, че турците ще бъдат трансферирани в Атина през идващите дни. Властите не могат да разясняват дали те са желали политическо леговище.

След опита за прелом Турция задържа хиляди бойци, държавни чиновници, съдии и прокурори. Смята се, че няколко стотин души са избягали в Гърция.

Случаят с осемте турски боеца, който избягаха с хеликоптер в северна Гърция ден след опита за прелом, обтегна връзките сред Гърция и Турция, която неведнъж съобщи, че мъжете са " предатели " и изиска екстрадицията им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР