Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън ще може да носи двете

...
Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън ще може да носи двете
Коментари Харесай

Позволиха на Хамилтън да се състезава с обеци на носа

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън ще може да носи двете обеци на носа си по време на Гран При на Бахрейн, откакто получи здравно изключение от международната федерация (ФИА).

Хамилтън и управлението на Формула 1 прекараха огромна част от предишния сезон в разногласия по отношение на възбраната за носене на бижута, като Хамилтън в последна сметка трябваше да се раздели с тях на Гран при на Англия през юли.

Пиърсингът на носа обаче се върна три месеца по-късно в Сингапур, откакто Хамилтън сподели, че е получил зараза.

Преди неделния старт в Бахрейн, британецът даде лекарска записка, обясняваща аргументите да продължи да носи бижутата макар ограниченията на ФИА от съображения за сигурност.

ФИА съобщи, че няма да подхваща ограничения към Хамилтън в Бахрейн. Информационната организация PA схваща, че разрешението за британеца ще бъде в действие и за остатъка от сезона.

" Стюардите изслушаха представител на тима и получиха медицински отчет от лекаря на тима на " Мерцедес ", който изиска изключение. Стюардите се съветваха и с медицинския пратеник на ФИА, който прегледа медицинския отчет, изслуша водача и се съгласи с мнението му. Решихме да не се подхващат повече дейности, защото има опасения за обезобразяване при честите опити за премахване на обеците ", се споделя в изказване на ФИА.
 Ред Бул и Серхио Перес с най-бърза обиколка в утринната подготвителна в Бахрейн
Ред Бул и Серхио Перес с най-бърза обиколка в утринната подготвителна в Бахрейн

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР