Седем големи германски летища са спрели работа, тъй като стотици

...
Седем големи германски летища са спрели работа, тъй като стотици
Коментари Харесай

Стачки на летищата в Германия, хиляди отменени полети

Седем огромни немски летища са спрели работа, защото стотици членове на наземния личен състав стачкуват поради ниско възнаграждение, съобщи Би Би Си.

Самолетите са спрени във Франкфурт, Мюнхен, Щутгарт, Бремен, Хамбург, Хановер и Дортмунд.

Повече от 2300 полета са анулирани, което се отразява на 300 000 пасажери, а въздушният превоз на процедура е преустановен.

Членовете на профсъюза Ver.di и Асоциацията на държавните чиновници упорстват за 10,5 % нарастване на заплатите на служащите.

На летище Лайпциг тази заран са изпълнени няколко интернационалните полета, само че вътрешните полети са анулирани.

Летищата, които обслужват незабавната помощ за жертвите на земетресенията в Турция и Сирия, обявиха, че тези полети ще продължат по разписание.

Но стачката, която се организира два дни откакто летището във Франкфурт анулира 200 полета, провокира гневна реакция от страна на някои немски бизнес водачи.

Представители на сдруженията на дребния и междинния бизнес осъдиха дейностите като неприемливи и упрекнаха профсъюзите, че вземат цялата страна за пленник на личните си ползи.

Пътниците в Германия привикват, даже се помиряват с този тип дейности.

Миналото лято дефицитът на личен състав докара до безредни подиуми на летищата, където полетите закъсняваха и бяха отменяни, а пасажерите чакаха с часове на опашки за инспекция и сигурност.

Представител на Ver.di съобщи, че в случай че заплащането и изискванията на труд не се подобрят, тези проблеми ще продължат и ще подсигуряват още едно неспокойно лято на летищата в страната.

„ Луфтханза “ към този момент разгласи, че ще би трябвало да понижи лятната си „ стратегия “ вследствие на дефицита на личен състав.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР