Седем души, сред които началникът на отдел Миграция“ към областната

...
Седем души, сред които началникът на отдел Миграция“ към областната
Коментари Харесай

7 души са задържани за престъпната схема за получаване на виза в България

Седем души, измежду които началникът на отдел „ Миграция “ към регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград, са арестувани за незаконна скица с визи. Отдел „ Вътрешна сигурност “ работи по откриване на незаконна скица за ходатайство при набиране на претенденти за приемане на виза вид D, даваща право на дълготрайно престояване в страната.

По думите на окръжния прокурор Тихомир Тодоров в схемата са взели участие служителка в българското консулство в Истанбул, която е била с двойно поданство, двама застрахователи, юрист и две преводачки от Шумен. Братът на един от застрахователите се търси.

„ При претършуване са открити към 60 противозаконни муниции, както и димна граната. Поне трима души ще бъдат изправени пред Окръжния съд за взимане на мярка „ задържане под стража “, изясни окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров

„ Схемата е следната – турски жители, които не са имали опция и право да се снабдят с българско поданство или визи са се свързали с въпросната гражданка с двойно поданство. Тя е намирала същински административни адреси на територията на Разград и Шумен. Провеждала е разтвори със притежателите на адресите и ги посочвала на началника на група „ Миграция ”, изясни още Тодоров.
Обвинените може да получат затвор от 3 до 15 години.
Източник Нова тв

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР