Седем души, предимно фермери, са били убити от мълния в

...
Седем души, предимно фермери, са били убити от мълния в
Коментари Харесай

Мълнии убиха 49 души в Индия

Седем души, най-вече фермери, са били убити от гръмотевица в село в северния индийски щат Утар Прадеш , заяви полицията в четвъртък, с което броят на починалите от гръмотевица в щата тази седмица доближи 49 души , съобщи Associated Press.

Те са се скрили под дърво по време на пороен мусонен дъжд, когато са били ударени от гръмотевица и са починали на място. Сред жертвите са четирима членове на едно семейство и трима пастири покрай град Каушамби, съгласно полицейския чиновник Хем Радж Меена.

Високият брой на смъртните случаи накара държавното управление да издаде нови насоки за това по какъв начин хората следва да се защищават по време на гръмотевична стихия , сподели представителят на държавното управление на щата Шишир Сингх.

" Хората умират повече от мълнии, в сравнение с от произшествия, свързани с проливните дъждове , макар че това е времето, когато хората (обикновено) умират от наводнения или други произшествия, свързани с проливните превалявания ", сподели Сингх.

Сезонът на мусоните в Индия продължава от юни до септември.

Полковник Санджай Сривастава, който работи с индийския Департамент по метеорология, сподели, че от мълнии са починали близо 750 души в цяла Индия от април . Това включва 20 души, починали в източния щат Бихар през последните два дни и 16 в щата Мадхия Прадеш в централна Индия по-рано този месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР