Пет бебета са починали от коклюш във Великобритания от началото

...
Пет бебета са починали от коклюш във Великобритания от началото
Коментари Харесай

Пет бебета са починали от коклюш във Великобритания

Пет бебета са умряли от коклюш във Англия от началото на 2024 година, а записаните случаи на инфектираните продължава да се усилва, оповестява " ББС ". Бебетата са били на възраст под три месеца.

От Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство споделиха, че през март са регистрирани 1319 случая, до момента в който през фревруари са били малко над 900, което прави общия брой за 2024 година близо 2800.

Агенцията се тормози, че тази година може да се окаже " удобна " за инфекцията. Последната пикова година за коклюша беше 2016 година , когато на Острова са маркирани към 5949 случая.

Половината от инфектираните през тази година са били на възраст под 15 години, като процентът е най-голям при бебета на възраст под три месеца.

Според здравната организация високият брой на инфектираните се дължи на това, че се следи спад на имунизацията на бременните дами и децата от пандемията с Covid-19 до момента.

През септември 2023 година броят на двегодишните деца, които са приключили своите рутинни имунизации " шест в едно ", които включват и отбрана против коклюш, е 92,9%, спрямо 96,3% през март 2014 година Процентът на имунизираните бременните дами също спада от повече от 70% през септември 2017 година до към 58% през септември 2023 година
 Случаите на коклюш в Европа се усилват
Случаите на коклюш в Европа се усилват

Най-много са болните в Хърватска
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР