Седем черногорски граждани бяха арестувани днес в Подгорица по подозрение,

...
Седем черногорски граждани бяха арестувани днес в Подгорица по подозрение,
Коментари Харесай

Арести в Черна гора за шпионаж в полза на Русия

Седем черногорски жители бяха задържани през днешния ден в Подгорица по съмнение, че са съветски шпиони, като измежду тях, както оповестяват медиите в Подгорица, има и чиновници на държавни институции.

Порталът „ Виести “, базирайки се на няколко източника, оповестява, че е задържан и дълготраен чиновник на Министерството на външните работи на Черна гора, който е служил като негов представител по време на държавния съюз на Сърбия и Черна гора.

Едно от задържаните лица, съгласно черногорската Агенция за национална сигурност, е работило за съветските разследващи служби повече от десетилетие и е част от по-широка група, чиито членове са известни на черногорските секрети служби.

Засега няма публична информация като се изключи известието на Специалната прокуратура на Черна гора, в което се показва, че полицията е претърсила жилища и други пространства на няколко жители, „ заради основателно съмнение, че са осъществени закононарушения посредством основаване на незаконна организация и шпионаж “.

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович приветства дейностите на Специалната държавна прокуратура, които, съгласно него, " се отнасят до опазването на националните ползи на Черна гора ".

Министърът на вътрешните работи Филип Аджич сподели, че държавното управление прави всичко, с цел да лиши Черна гора от всякакво външно отрицателно въздействие и че желанието му е да почисти държавната работа от хора, които от години работят за други служби.

„ Правим всичко, с цел да запазим Черна гора от всякакво външно отрицателно въздействие и да почистим службата от хора, които работят за непознати служби в системата повече от 10 години “, сподели Аджич, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР