Седем браншови организации поискаха оставката на зам.-министъра на земеделието Тодор

...
Седем браншови организации поискаха оставката на зам.-министъра на земеделието Тодор
Коментари Харесай

Съсипана реколта: Овошките измръзнаха, ще помогне ли държавата

Седем браншови организации желаеха оставката на зам.-министъра на земеделието Тодор Джиков.

„ В бранш плодове и зеленчуци има да се реши голям проблем ”, сподели пред Нова тв ръководителят на Съюза на дунавските овощари Николай Колев.

Заради ниските температури предходната седмица огромна част от плодните дръвчета са измръзнали. „ Кайсията е съвсем всеобщо унищожена. На места има останали плодове. Ранните сортове на черешата са съвсем на 100%, както и прасковата ”, добави Колев.

Докато стопаните обезверено търсят оживял цвят по дърветата, помощ от страната не било ясно ще има ли и за кого. „ Има помощ за 100% пропаднали площи, само че има градини, пропаднали на 90% и с протокол за 90% те нямат право на помощ. Такива производители са доста, а те са гръбнакът на производството ”, добави ръководителят на Съюза на дунавските овощари.

През седмицата се е състояла среща със заместник-министъра на земеделието Тодор Джиков, на която представители на седем браншови организации не били позволени, настояват овощарите. Те упорстват да обсъдят проблемите в бранша

„ Седем браншови организации са безусловно изолирани от тази среща. Дори е казано, че в случай че отидат на нея, няма да бъдат позволени, което е неуместно. Настояваме за среща, желаеме да създадем такава, тъй като казусът е сериозен и той би трябвало да бъде решен. В противоположен случай, тласкаме доста производители към банкрут ”, безапелационен е Колев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР