Седем бензиностанции ще бъдат затворени за нарушения при търговията с

...
Седем бензиностанции ще бъдат затворени за нарушения при търговията с
Коментари Харесай

Затварят седем бензиностанции за нарушения

Седем бензиностанции ще бъдат затворени за нарушавания при търговията с горива. Към момента една бензиностанция към този момент е затворена, а други шест следва да бъдат запечатани, оповестиха от Министерство на вътрешните работи, представени от bTV.

Затварянето е резултатът от последните инспекции за нарушавания при търговията с горива в цялата страна.

В интервала от 26 до 28 февруари са били тествани общо 39 обекта на територията на 9 области. Установени са проблеми със средствата за премерване, нарушавания на данъчното законодателство и на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност.

Арестуван е 48-годишен мъж, продавал горива в пластмасови бутилки на територията на от дълго време затворена бензиностанция в община Угърчин без никакви разрешителни.

На други места три бензиноколонки, които мерят в ущърб на клиента, са запечатани от Метрологичната организация, която проучва взетите проби за определяне на качеството на популяризираните горива.

Акцията продължава. От Министерство на вътрешните работи не прецизират дали затворените бензиностанции са част от огромни вериги или дребни локални обекти. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР